Özge Koleji önümüzdeki 5 yılın eylem planını açıkladı

İlçemizde 11 yıl önce kurularak, yerelden genele birçok başarıya imza atmış olan Özge Koleji, yönetim ve idari kadrosuyla yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda planladığı hedeflerini açıkladı.

Özge Koleji önümüzdeki 5 yılın eylem planını açıkladı

Özge Koleji Kurucu Müdürü Seyhun Melda Haktanır, yaptığı yazılı açıklama ile, hem okullarının mevcut durumu hakkında bilgi verdi, hem de önümüzdeki 5 yıl içinde yapacakları çalışmaları açıkladı. 
Açıklama şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığının “2023 Eğitim Vizyon Belgesi” doğrultusunda çalışmalarını, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal DUMAN’ın fikir ve önerileri ile bilimsel çerçevede sürdüren Özge Koleji’nde, anaokulundan liseye kadar; STEM çalışmaları, akıl-zeka oyunları, yapılandırılmış teneffüs sistemi, çocuklarla felsefe çalışmaları, jimnastik, yüzme, basketbol, voleybol, tenis gibi sporsal aktivitelerin çeşitliliği, robotik kodlama, yaratıcı düşünme gibi güncel, görsel sanatlar alanında resim ve müzik atölyelerinde kültürel ve sanatsal çalışmalarda yapılmaktadır.
Yakın geleceğin becerileri arasında bulunan analitik düşünme ve İnovasyon, aktif öğrenme ve öğremen süreçleri, karmaşık problem çözme, duygusal zeka, yaratıcılık ve girişimin ön planda tutulduğu öğrenme – öğretme sürecinde anaokulunda başlayan “Unplugged Kodlama” lise düzeyinde yapay zeka algoritmaları ile devam etmektedir.
Hızla gelişen ve geliştiği düzeyde değişim gösteren teknolojinin insan hayatına etkilerini ve gelecekte var olacak olan meslek gruplarına öğrencilerimizi hazırlamak adına eğitim programları uygulamaktayız.
Yabancı dil eğitiminde oldukça önemli çalışmaların yapıldığı okulumuzda, uluslararası kalite ödülü almış olmanın yanı sıra lise eğitimine Amerika’da burs kazanmak için katılmış oldukları ASSIST sınavını Muğla tarihinde ilk Kerem ÖNCER adlı öğrencimiz kazanarak, ülkemizden giden dört öğrenci arasına ismini yazdırmıştır. Şu an öğrencimiz eğitimine Amerika’daki okulunda devam etmektedir. 48 yıldır ASSIST Sınavını gerçekleştiren kurumun Türkiye temsilciliği bu sene ülkemizde seçtiği sınav merkezleri arasında; İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanında Milas’ı seçip okulumuzu da sınav merkezi yapması bizim için büyük bir başarı olmuştur. Bu sene de okulumuzdan katılım sağlayan beş öğrencimiz de başarılı olup,  iki öğrencimiz ASSIST Kurumunun Online yapacağı mülakata tam burslu olarak katılmaya hak kazanmıştır.
Akademik başarıda yıllardır süregelen çizgimizi ortaokuldan sonra lisede de sürdürmeye devam etmekteyiz. Özellikle son yıllarda Lise Giriş Sınavlarında il çapında almış olduğumuz önemli başarılar ve ilçe birincilikleri artık gelenek haline gelmiştir. 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında üniversite yerleştirmelerinde okulumuz %84 ile ilçe birincisi olmuştur. Bu sene yapılan bir çok sınavda ortaokul ve lise düzeyinde il ve ilçe birincilikleri bulunmaktadır. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu 9. Sınıf ortak matematik sınavında ilçe birinciliği, fizik ve edebiyatta da ilçe ikinciliği ile başarılarımızı katlamaya devam ediyoruz.  Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm il çapında 8. Sınıflara yönelik yapmış olduğu Kazanım Değerlendirme Sınavı sonuçlarına göre genel puan ortalaması sonucunda okulumuz geçen yıllarda olduğu gibi ilçe birinciliğini almıştır.
Yerelden genele fark yaratan anlamlı eğitim modeliyle, kültürel ve ahlaki değerleri ön planda tutan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ayrıca beceri eğitimini önemseyen atölye çalışmalarına önem veren tutumumuz her zaman gelişerek devam edecektir.  Ayrıca beceri eğitimini destekleyen atölye çalışmalarını da çeşitli şekillerde eğitim süreçlerimizde yer veriyoruz.
Ekolojik tarım atölyelerimizde;
-tıbbi aromatik bitkiler
-sebze ve meyve üretimi yapmaktayız.
Bu süreçte öğrencilerimiz doğal ürünlerin yetiştirilmesi sürecini gözlemleme ve toprağa dokunarak deneyimleme fırsatı buluyorlar.
El becerilerine yönelik tasarım atölyemizde;
-taş bebek,
-ahşap boyama
gibi çalışmalar yapılmaktadır.
Tam donanımlı maker atölyemizde bulunan;
-robot kitleri,
-3 boyutlu yazıcı
-gelişmiş bilgisayarlar ile öğrencilerimiz geleceğin tasarımcı bireyleri olarak yetişmektedirler.
Akademik başarının yanı sıra spor alanlarında tartışılmaz üstünlüklerini ve “yetenek geliştirme” eğitim ve çalışmalarımız sonucunda elde ettiğimiz başarılarımız da oldukça fazladır.
-Okul sporları tarafından düzenlenen Genç Erkekler B Kategorisinde Muğla Şampiyonu olan Basketbol takımımız bölge müsabakalarında ilimizi temsil etme hakkını elde etmiştir.
-Genç erkekler A kategorisinde ilçe birincisi olan voleybol takımımız il üçüncüsü olmuştur.
-Minik erkekler basketbol müsabakalarında öğrencilerimiz ilçe birincisi olmuşlardır.
Sonuç olarak geçmişten süregelen başarılı çalışmalarımızı yakın gelecek planlarımız ve yeni yatırımlar ile gene ilkleri gerçekleştirerek devam ettireceğiz.
-2011 yılında SBS’de 459.60 puanla Ege Bölge 3. sü olduğumuz Muğla rekoru puanı gibi,
-Milas’ta ilk açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzuna sahip olduğumuz gibi,
-300 kişilik konferans salonuna sahip olduğumuz gibi.
Geçmişte olduğu gibi gelecekte de fark yaratan anlamlı çalışmalara Özge Koleji olarak devam edecek olduğumuzu, desteğini bizden esirgemeyen ve beraber varolduğumuz Milas halkına beyan eder, teşekkür ve saygılarımızı sunarız.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık