Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

PSAKD İLÇE YÖNETİCİLERİN KILIÇDAROĞLUNA YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi yöneticileri, yaptıkları yazılı açıklama ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadılar. PSAKD Milas Şube Başkanı Akif Özbilge; “Bu saldırı, sıradan bir saldırı değildir. Bu şiddet; Hâkimiyet ve iktidar ilişkileri arasında beslenen grupların, benzer senaryo ve değişik boyutlarda halkı birbirine bırakma taktiğidir” diyerek saldırının oğlan görülmesi, hatta özerklikle donatılmış olmasının yeni olmadığını vurguladı.

PSAKD İLÇE YÖNETİCİLERİN KILIÇDAROĞLUNA YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Hakkâri’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzu Mahallesi’ndeki cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun fiili saldırısına uğramıştı. Saldırgan olduğu değerlendirilen 6 kişin kimliği belirlenirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu partililere yaptığı açıklamada; “Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır” dedi.

Yaşanan bu çirkin saldırının ardından yurdun dört bir yanından ve toplumun her kesiminden saldırıyı kınayan açıklamalar geldi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Milas Şubesi de yazılı bir açıklama yaparak menfur saldırıyı kınadı.

Şube Başkanı Akif Özbilge ve Şube Sekreteri Hüseyin Doğan imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“SIRADAN BİR SALDIRI DEĞİLDİR”

“Biz Aleviler için;   şiddetin sorunlaştırılması, olağan görülmesi, hatta özerkliklerle donatılmış olması yeni değil. Bu şiddet; Hâkimiyet ve iktidar ilişkileri arasında beslenen grupların, benzer senaryo ve değişik boyutlarda halkı birbirine bırakma taktiğidir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya bakarsak Sivas, Maraş, Çorum ve nice katliamın başlangıç tablosuna benzediğini görüyoruz…

Yine bir grup, yine bir ev ve evin etrafında kan dökmeye hazır,  insan sıfatında karanlık ruhlu yüzlerce cani gördük, içimiz acıdı, kırgınlığımız aklımıza geldi ve ‘yine mi dedik.’

Bu saldırı vatandaş saldırısı olamaz! Organize edilmiş, planlanmıştır. Özellikle seçim döneminde sevginin, hoşgörünün ve birlikte yaşama tahammüllünün şiddet söylemleri ile yok edildiğini hepimiz biliyoruz. Ülkemizin sosyal dokusu bu söylemler yüzünden çökmüş, iktidar güçlerinin şiddet söylemleri ile halk bloklaştırılmıştır.

Şiddet içeren ucuz ‘popülizm söylemleri’, ‘sosyal muhafazakârlık dili’ vb. kavramları kullanıp, devletin ‘beka’ sorununu şiddet ilişkisine çevirerek halkı tehdit edenler bu tabloya dönüp bir baksın…

Bu söylemlerin, eş zamanlı olarak günlük yaşamın çeteleşmesine sebep olduğunu ve bugünkü saldırının bu söylemlerin sonucu olduğunu kimse inkâr edemez. Ancak yerel seçimler gösterdi ki; ülkeyi salt sosyal-siyasal sorunlar temelinde ayrıştırmak imkânsızlaştırmıştır ve tüm halklar ortak barış, güven ve huzur doktrini temelinde birleşmiştir.

Ve biz Aleviler organize edilmiş ve nabız ölçmek için planlamış bu saldırıyı mevcut kurumlarımızla kınıyoruz. Bizler güçlüyüz ve örgütlüyüz. Tüm halklara karşı yapılacak herhangi bir saldırıya asla izin vermeyeceğimizi ‘Kollektif birlikteliğimiz’ ile cevap vereceğimizi bildiriyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis