Saldırıya İYİ Parti’den kınama geldi…

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu ve arkadaşları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı düzenledikleri bir basın toplantısıyla kınadılar. İlçe Başkanı Yanıkoğlu; “Hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

Saldırıya İYİ Parti’den kınama geldi…

İYİ parti İlçe Binası’nda düzenlenen toplantıya; İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, kurucu ilçe başkanı ve Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve bir diğer belediye meclis üyesi Ali Kurt katıldı.

İYİ parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, yapılan menfur saldırı ile ilgili şunları söyledi:

“21 Nisan 2019 tarihinde Türkiye-Irak sınırında şehit düşen Yener Kırıkçı’nın, Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Camii’ndeki cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan menfur saldırıyı, şiddet eylemini, fiziki saldırıyı nefretle kınıyoruz. Beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, böyle çağ dışı çirkin saldırıya maruz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve tüm dava arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizle sabırlar diliyoruz. Kimse demokratik siyasete gölge düşüremez ve düşüremeyecektir. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.”

İlçe Başkanı Yanıkoğlu’nun ardından söz alan kurucu ilçe başkanı ve Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı ise; “Hatırlarsanız her seçim öncesinde toplumu; kutuplaştıran, ayrıştıran, insanları ötekileştiren bir siyasi dil kullanılmıştı. Ne yazık ki 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesinde de yine aynı siyasi dil kullanılmaya devam etti. Seçim kampanyası sırasında gittiğim her yerde bu konuya değinerek, 31 Mart akşamı seçim geride kalacak ve ertesi sabah bizler yine aynı kentte yaşamaya devam edeceğiz dedim.

Üzülerek belirtmem gerekiyor ki yaşanan bu çirkin olay, toplumdaki her ferdin psikolojik olarak iyi durumda olmadığının, yukarıdaki söylemlerin aşağıya nasıl yansıdığının bir ifadesidir. Hepimize, özellikle toplumu yönetenlere bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Hepimiz kullandığımız dile azami ölçüde dikkat etmeliyiz.

Hepimizin ortak hedefi ülkemize ve milletimize hizmet etmektir. Tüm siyasi partiler ve adaylar bu niyetle yola çıkarlar. Aslında söylemlerimiz, projelerimiz de birbirine çok yakındır sadece aralarında küçük nüanslar vardır. Mademki hedefimiz aynı, mademki hepimiz demokrasiye ve Milli İradeye saygılıyız diyoruz, o halde sandıktan çıkan sonucu hepimiz kabullenmeliyiz. Kazananı tebrik etmek, hatta gerektiğinde ülke ve millet menfaati için birlikte hareket etmek zorundayız.

Umarım bu tür çirkin saldırılar bir daha ülkemde yaşanmaz” dedi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık