Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TOBB üyesi Muğla Odaları ve Borsası Marmaris'te buluştu:

​​​​​​​“TURİZM BÖLGELERİNDE PAZAR GÜNLERİ KISITLAMA UYGULANMASIN”

TOBB üyesi Muğla Odaları ve Borsası Marmaris'te buluştu:
  • 16 June 2021, Wednesday 9:51

           Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi Muğla Odaları ile Borsasının meclis ve yönetim kurulu başkanları Marmaris Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Marmaris'te buluşarak Covid-19 salgını sürecinde alınan ekonomik önlemleri görüştü. Toplantıda turizm bölgelerindeki işletmelerin kapanış saatinin 24.00'e kadar uzatılması ve pazar günleri sokağa çıkma yasağının uygulanmaması, eğlence sektörünün desteklenmesi, kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi istendi.

            TOBB üyesi Muğla Odaları ve Borsasının meclis ve yönetim kurulu başkanları Marmaris Ticaret Odasının ev sahipliğinde Marmaris'te bir araya geldiler. Covid-19 salgınını ekonomiye ve bölgeye etkilerinin değerlendirildiği toplantıya Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Nurgül Candan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Koray Özcan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Muğla Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen ve Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk katıldılar. Covid-19 salgını sürecinin ülke ve bölge ekonomisine olan etkileriyle üyelerin sorunlarının ve beklentilerinin değerlendirildiği toplantıda kontrollü normalleşme sürecinde işyerlerinin çalışma gün ve saat kısıtlamalarının gevşetilmesi gerektiği vurgulanarak özellikle turizm bölgelerinde kafe ve restoranlar başta olmak üzere tüm işletmelerin kapanış saatinin 24.00 olması ve pazar günleri uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağından muaf tutulması istendi. 2019 yılı Ekim ayından bu yana kapalı olan eğlence sektörüne destek verilmesi dile getirilen toplantıda bu işletmelerin ayakta kalabilmeleri için en az 12 ay ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sağlanması gerektiği belirtildi. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının da devam etmesi istenen  toplantıda ayrıca temmuz ayından geçerli olmak üzere eğlence sektöründeki tüm işyerlerinin gerekli önlemleri almak kaydıyla açık hava alanlarında müşteri kabul edebilmesi talep edildi.

            TOBB üyesi Muğla Odaları ve Borsasının Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları toplantı öncesinde, Marmaris'te bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ile bir araya geldiler. Yapılan görüşmede Odaların ve Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları tarafından Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'a Odaların beklentileri ve üyelerinin sorunları iletilerek destek talep edildi.

           

 

  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık