Yüzlerce fidan bir kez daha toprakla buluştu…

Her yıl 21 Mart tarihi, Dünya Orman Günü olarak kutlanırken, ilçemizde de anaokulu öğrencileri ve gençler Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya ve bazı kurum amirleriyle birlikte fidanları toprakla buluşturarak ilk can suyunu da verdiler.

Yüzlerce fidan bir kez daha toprakla buluştu…

Milas Şehir Mezarlığı üzerinde bulunan ormanlık alanda gerçekleşen etkinlikte özellikle anaokulu öğrencileri ve liseli gençler renkli bir görüntü oluştururken, dikilen her fidana büyük bir emek verdiler.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Serkan Acarsoy, Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, orman işletme müdürlüğü personelleri, TEMA Vakfı Milas gönüllüleri, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikle ilgili Kaymakam Arslan, ormanların bir ülkenin doğal güzelliği ve zenginlik kaynağı olduğunu belirterek; “Kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan elde edilmektedir.Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep orman ürünleridir. Ayrıca ormanların sağladığı odun dışı ürünler de yüzlerce endüstri alanı yaratmıştır. Bunların en başında ilaç, boya ve kozmetik sanayi gelmektedir. Ormanlarda aynı zamanda yüzlerce yenebilen şifalı bitki türleri vardır. İnsanlığa bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumak herkesin görevidir. Bu görev ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmakla yerine getirilir. Ormanlara en büyük zarar maalesef insanlardan gelmektedir.

Geçmişyıllarda İnsanlar tarla açmak, yerleşim yeri kurmak, hayvanlara otlak yeri açmak gibi nedenlerle ormanları yok ediyordu ancak çıkan yasalar, bu konuya orman teşkilatlarının daha fazla eğilmesi, insanların da bilinçlenmesiyle, günümüzde ormanları koruma bilinci geliştiğinden, bölgemiz ve ülkemizin sahip olduğu ormanlık alan da her geçen gün artmaktadır.

Ateşin söndürülmeden bırakılması, sigaranın söndürülmeden atılması koskoca bir orman alanının yanıp kül olmasına neden olurken, yanan ormanın yerine yenisinin yetiştirilmesine bir insanın ömrü yetmez. Dolayısıyla sahip olduğumuz zenginliğin kıymetini bilmemiz gerekiyor” diyerek, etkinliğe katılan miniklere ve gençlere teşekkür etti.

Ağaçların besinlerinin yüzde 90’ını atmosferden, yüzde 10’unu topraktan aldığına dikkat çeken Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya da; “Yaşlanarak ölen ağaç yoktur. Ağaçları mikroplar, böcekler, insanlar, yangınlar ve doğal afetler öldürür. Tek bir ağaç yılda 118 kilogram oksijen üretirken, tek bir ağaç bir arabanın 4 bin kilometrede oluşturduğu karbon kirliliğini yok edebilme kapasitesine sahiptir.

Orman Haftası kapsamında bugün öğrencilerle birlikte bir etkinlik düzenleyerek,özellikle küçük yaştaki çocuklarımıza tabiat sevgisini aşılamak istedik. Ormanların; nefes, temiz su, huzur olduğunu, kısaca ormanın hayat olduğunu hafızalara bir kez daha kazımak istedik.

Çünkü ormanlar olmasa dünyamızda karbondioksiti oksijene dönüştürecek başka bir mekanizma henüz yoktur.

Genel Müdürlüğümüz ormanların korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesi, topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde işletilmesi görevlerini doğayla uyumlu, sürdürülebilir orman yönetimi anlayışı çerçevesinde yürütmektedir. Bizlerde yerelde bu çalışmaya küçük bir katkıda bulunuyoruz” dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya ve diğer katılımcılar, çocuk ve gençlerle birlikte fidanları toprakla buluştururken, ilk can suyunu da ihmal etmediler.

Etkinlik, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son bulurken, Kaymakam Arslan etkinliğe katılanlara çeşitli ikramları kendi eliyle dağıttı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık