10 Kasım mesajları...

10 Kasım mesajları...

Muğla Valisi Esengül Civelek, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali’nin mesajı şöyle:
“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Kurtuluş Savaşını zafere ulaştıran eşsiz komutan ve dünya tarihine damga vurmuş büyük devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 81. yılında milletçe saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyoruz.
10 Kasımlar matem günü olmaktan ziyade Büyük Önder’in fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günüdür. Atatürk, ileri görüşlülüğü, askeri dehası ve milletimizden aldığı güçle Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak, aydınlık geleceğimizi inşa etmiştir. Bizler de Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği ve Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak sonsuza dek muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz.
Aramızdan ayrılışının 81. yılında Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere bağımsız yaşama onuru kazandıran ve eşsiz fedakârlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

Başkan Gürün’den 10 Kasım Mesajı 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve her şeyimizi borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yılında bir anma mesajı yayımladı. 
10 Kasım 1938 yılında aramızdan bedenen ayrılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, devrimleri, eserleri ile bu topraklarda yaşadığını ve ebediyen de yaşayacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün aramızdan ayrılışının 81.yılında onu büyük bir saygı ve özlemle andıklarını en çok da aradıklarını belirtti. 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türk Milleti için Atatürk cesaretli, gözüpek bir asker, başkomutan, ileri görüşlü bir siyasetçi, devlet adamı, yeri doldurulamaz bir lider ve en önemlisi de her şeyini borçlu olduğu ulu önderdir. Aynı zamanda Atatürk özgürlüktür, demokrasidir, seçme ve seçilme hakkıdır, üretimdir, topraktır, tarımdır, milli eğitimdir, Türk alfabesidir, yerli ve milli uçağımız, fabrikamız, bankamızdır, 23 Nisan’dır, 19 Mayıs’tır, en büyük bayramımız 29 Ekim’dir, gençliğimiz, geleceğimiz ve her zaman yolumuzu  aydınlatan rehberimizdir. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak özellikle günümüzde Ata’mızın ilkelerine, fikirlerine, devrimlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, onun aydınlattığı yoldan ilerlemeliyiz. 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, devrimleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata’mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.
Yavuz Demir’den 10 Kasım Mesajı
AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Yavuz Demir, Atatürk’ün tüm güçlüklere rağmen yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla milletine modern Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiş büyük bir lider olduğuna vurgu yaptı.  
Demir mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dünyanın sayılı liderlerinden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlik yıllarından itibaren, milletinin, devletinin istikbali için durmaksızın emek sarf etmiştir. Şahit olduğu dönemde olağanüstü denebilecek yetenekleriyle, parlak zekasıyla ön plana çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal, milletimizin var olma mücadelesinde zor şartlara rağmen başı çekmiş, dünya milletleri karşısında saygınlığımızı pekiştirmemize olanak sağlamıştır. Mücadeleyle geçmiş ömrünün her saniyesini milletine adamaktan çekinmemiş, öyle ki kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ın cenazesine bile katılamayacak kadar özverisiyle öne çıkan büyük bir liderdir.” dedi.
Atatürk’ün milletinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba gösteren büyük bir lider olduğuna vurgu yapan Demir, “Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnen, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olan ve toplumun her alanda yücelmesi için yılmadan çaba gösteren büyük bir lider, büyük bir devlet adamıdır. Büyük önder,   milli mücadelemiz ile Türk Milleti’nin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın yolunu açmıştır. Aradan yüzyıllar geçse de büyük önder asla unutulmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, büyük komutan, büyük devlet adamı, ilke ve inkılaplarıyla uygarlık yolundaki en büyük rehberimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 81’inci yıl dönümünde, onu minnet ve şükranla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.
CHP İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU’NUN 10 KASIM MESAJI
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81.yılı nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük fedakarlık ve zorluklarla kuran, tam bağımsız, üreten, kalkınan, dışa bağımlı olmayan barış içinde bir toplum yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan topraklarında ve ilham kaynağı olduğu dünya devletlerinde fikirleri, devrimleri ve düşünceleri ile hala yaşadığını söyleyen Zeybekoğlu aramızdan ayrılışının 81.yılında Atatürk'ü büyük bir özlem, saygı ve şükranla andıklarını ve her zaman bu topraklarda fikirleri ile yaşatacaklarını belirtti. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; "Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Parti'mizin kurucusu,her şeyimizi borçlu olduğumuz ulu önder Atatürk 10 Kasım 1938'de sadece bedenen aramızdan ayrıldı. Bugünleri o günlerden gören ileri görüşlü bir lider, Kurtuluş Savaşı'nın dahi baş komutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, demokrasinin, özgürlüklerin, insan haklarının, seçme ve seçilme hakkının, üreten bir ülkenin, geleceğe güvenle bakan gençlerin umudu ve her şeyimizi borçlu olduğumuz ulu önderimiz. Atatürk bugün olduğu gibi fikirleri, devrimleri ile rehberimiz olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Kendisinin şu sözünde söylediği gibi; "İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben,et ve kemik geçici Mustafa Kemal.İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesi ile ifade edemem. O ben değil bizdir! O memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük Ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum.Benim girişimlerim onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz,hepinizsiniz. Geçici olmayan,yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal O'dur." der. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'mizin ve Cumhuriyet Halk Parti'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir saygı ve şükranla anıyor, O'nu her zamankinden daha fazla özlüyor ve arıyoruz." dedi.


 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık