10 Nisan'da Başlıyor

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN -

10 Nisan'da Başlıyor

İlçemizde mesleki yeterlilik ve mesleki belgelendirme alanında faaliyette bulunarak, iş birlikleri gerçekleştiren Anahtar Teslim Akademi’nin düzenlediği EMLAK DANIŞMANLIK, MORTGAGE BROKERLIĞI, KENTSEL DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIĞI, APARTMAN VE SİTE YÖNETİCİLİĞİ ile DİKSİYON-SUNUCU  kursları 10 Nisan’da başlıyor.

Anahtar Teslim Akademi koordinatörü Mehmet Sert ülkemizin istihdam seferliğine katkı sağlamak için bizde elimizdeki imkanlar doğrultusunda bu alanlarda eğitim almak isteyen vatandaşlarımız için eğitim paketleri oluşturduk. Amacımız insanlarımızı hem mesleğin tamamlayıcı bileşenleriyle doğru bilgileri, doğru zamanda en iyi öğrenme modellerini uygulayarak, kurs sonunda emlak servisi, tapu müdürlüğü, vergisel işlemler, noter gibi kurumlardan alınacak izinler doğrultusunda işlemler sırasında  nasıl ve  neler yapıldığı , izlenecek yolların yerinde görülmesi ve öğrenilmesi adına bir uygulama planladıklarını belirtti. Kurs içerikleri hakkında bilgi veren Sert, “kurs sonunda başarılı olan öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgelerini vereceğiz. Ayrıca, Anahtar Teslim Emlak Akademisi ve Emlak Müşavirleri Federasyonu olarak kursta başarılı olan kursiyerlerimize başarı belgelerini sunacağız” dedi.

Derslerde Müşteri İlişkileri, Gayrimenkul Hukuku, Emlak Pazarlama, İmar ve Bayındırlık, Emlak Servisi, Tapu İşlemleri, Noter İşlemleri, Harita ve Kadastro, Vergi İşlemleri, Şehir Planlama, Sit Alanları ve tarihi Kültürel yapılar, Girişimcilik-Markalaşma ve Franchise konuları ile Emlak Danışmanlığı ile ilgili Yasal Düzenlemeler konularının işleneceğini belirten Mehmet Sert, “kursları bitiren ve ofis açmak isteyen kursiyerlerimize Danışmanlık hizmetlerimizle yardımcı olmayı planlıyoruz. Ayrıca isteyen kursiyerlerimizin CV’lerini havuzumuzda toplayarak,  gerek ilçemizde, gerekse de diğer ilçe ve bölgelerimizde bulunan Emlak ve İnşaat ofislerimizde istihdam edilebilmelerine yardımcı olacağız. Kursiyerlerimiz bu meslekte her daim yanlarında olduğumuzu hissedecekler. Kurs bitiminden sonra belli dönemlerde emlak ve inşaat sektöründe ülke çapında marka olmuş eğitmenleri getirerek, mesleğin ve meslektaşların gelişimi açısından panel ve seminer organizasyonlarımız olacaktır. Önümüzdeki süreçte getirmeyi düşündüğümüz isimler arasında Türkiye’de ve Dünya’da ofisleri bulunan emlak franchise firmalarının yöneticileri, Ceo’ları , Türkiye’de isim yapmış olan Hilmi IŞIKÖREN, Kürşat TUNCEL, Haluk EROL, Ömer Yavuz GÜLEN, İpek Saylan GÜLEN’i getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca kurs sonunda İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkan Yrd. Sayın Rıza KAYMAKÇI, Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Selami GÖKÇE ile İstanbul Marmara Emlak Müşavirleri Derneği Yön.Kurulu Başkanı Adnan YEŞİLTAŞ’IN gelerek meslek hakkında tecrübelerini aktaracaklarını ve ayrıca Sertifika dağıtım töreninde bulunacaklardır” dedi.

Kurs saatlerinin hafta içi akşam saat 18.00 ile 21.30 arasında olacağını belirten SERT, eğitimcileri, branşında ve mesleğinde öne çıkan ve kamuoyunun tanıdığı kişiler ve eğitmenlerden oluşturduklarını belirtti.

Sert, Emlak Müşavirliği meslek yasasında gelinen noktada bilgi edinmek isteyenlere İstanbul Ticaret Odasında imza altına alınan Emlak Danışmanlığı meslek yasası  hakkında ayrıca bilgilendireceklerini, isteyen meslektaş ve kursiyerlere T.B.M.M ‘ne sunulan Meslek Yasa Taslağı dosyasını verebileceklerini belirtti.

Diksiyon ve sunuculuk kursuna ise alanında uzman Sunucu, Seslendirmen ve Televizyon Haber spikeri sayın Ferhat PEKER’in eğitimci olarak katılacağını belirten Mehmet Sert,  bu kurslara, her alandan ve meslekten kişinin katılarak, kendilerini geliştirebileceklerini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık