100 yaşındaki okul, Milas’ın modern yüzü olacak

Milas’ın en eski okullarından biri olan 1922 yapımı Sakarya İlkokulu’nda restorasyon heyecanı başladı. Önder Gazetesi’ne konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Sakarya İlkokulu’nda başlatılan restorasyon projesiyle birlikte okulun altına Yerebatan Sarnıcı benzeri galeriler oluşturulacağını ve okulun ilkokul olarak faaliyete devam edeceğini söyledi.

100 yaşındaki okul, Milas’ın modern yüzü olacak

Yunus Erman Doğruyol/ ÖNDER Haber

4 sarı liraya Macar ustalarına yaptırılan, inşaatında Macar tutukluların da çalıştırıldığı Sakarya İlkokulu 100 yaşına girdi.

Şehrin içindeki tarihi yapılardan alınarak ve yontularak kullanılan mermerleriyle kendine özgü bir tasarıma sahip olan Sakarya İlkokulu, yıllar içerisinde birçok defa restorasyona girdi. Ancak Sakarya İlkokulu’nun eğitime başlamasının 100. yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumların işbirliğiyle Milas’ta bir ilk gerçekleştirilecek. Restorasyon tamamlandığında okulun altına Yerebatan Sarnıcı benzeri bir görünüm oluşturulacak. Düzenlenen galerilerde ise sanat dersleri ve etkinlikleri yapılacak. 2 adet toplantı salonu ise Milas’taki birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Önder’e konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Sakarya’nın okul olarak eğitime devam edeceğini söyledi.

Bal, “Burası okul olarak devam edecek. Restorasyonu yapılacak. İşlemleri, çizimi, onayı tamamlandı. Toprak altına Yerebatan Sarnıcı benzeri galeriler yapılacak. Buradaki bölmeler, galeriler; resim, müzik, sanat galerileri olacak. Buranın toprağının kazılmasıyla ilgili Müze Müdürlüğü’nden teknik ekip geldi. Numuneler alındı. Aldıkları numunelere göre hesaplamaları yapıldı. Tekrar kurula gitti. Onaydan sonra restorasyonu yapılacak, okul olarak faaliyete devam edecek. Altında bir toplantı salonu, galeriler; üstünde de yine 210 kişilik bir toplantı salonu olacak. Makine Mühendisleri Odası, klimaların nasıl yerleştirileceği konusunda bize yardımcı olacak. Hep birlikte restorasyonu yapılacak ve okul olarak faaliyete devam edecek.  Yeni eğitim-öğretim yılına yetişmesini planlıyor ve ümit ediyoruz.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık