15 Temmuz’un yıldönümünde teröre lanet okundu

Milas’ta 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminde hayatını kaybedenler anıldı. Gecede bir konuşma yapan Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ise, yaptığı konuşmada, “Teröristi hep karşı tarafta beklerdik” dedi.

15 Temmuz’un yıldönümünde teröre lanet okundu

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Milas’ta program düzenlendi. Atapark Meydanı’nda çoğunluğu protokol üyeleri ve siyasilerden oluşan vatandaşların katılımıyla saat 20.30’da gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra ise, Belen Camisi Müezzin Kayyımı Mustafa Kurtuluş tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı, Milas Müftüsü Yusuf Yaşar tarafından dualar okundu.

Program, günün anlam ve önemine ilişkin lise öğrencileri tarafından okunan şiirler ile devam etti.

Daha sonra ise Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, bir konuşma yaparak, o gece yaşananları anlattı. Böke, darbe girişimi gecesinde Türk Milleti’nin tüm dünyaya “güzel bir ders” verdiğini belirterek, “15 Temmuz’u her düşündüğümde tüylerim diken diken oluyor. Muhtemelen bugün burayı dolduranlardan pek çok insan da aynı duyguyu hissediyordur.” dedi.

Böke, 15 Temmuz gecesi Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı Kilis’te, Suriye sınırından sorumlu sınır mülki idare amiri olduğunu dile getirdi.  18 yıllık meslek hayatının yaklaşık 7 yılını terörle mücadelenin yoğun yaşandığı bölgelerde geçirdiğini kaydeden Böke, “Fakat teröristi hep karşı tarafta arardık. Terörist dağdaydı. Sınırda görev yapıyorduk ve teröristi hep karşı taraftan bekledik. İçimize sızan terör odakları, bu necip millete silah doğrulttu! Bu necip milletin seçtiği temsilcilerin yer aldığı demokrasinin tecelligahı TBMM’ye silah doğrulttu. Bu milletin vergileriyle finanse edilen uçakları, tankları bu milletin üzerine sürdüler. Çok şaşırmıştık. Sınırın karşı tarafından beklerken, şerefli bir Türk askerinin ve polisinin üniformasını giyen terör odakları, inanç tacizliği yapan terörist odakları o silahları bize doğrultmuşlardı. Ben inanıyorum ki, memleketimizin en güzel köşelerinden biri olan güzel ilçemizde de sizler de benzer duyguları yaşıyorsunuz.” diye konuştu.

Kaymakam Böke’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğle saatlerinde yaptığı mitingin kaydı izlendi.

Gecenin sonunda saatler 00.13’ü gösterdiğinde yurt genelinde camilerden sela okundu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık