19 YILDA 18 SULAMA TESİSİ..

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yapmış olduğu açıklamada; “Muğla’mıza son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Muğla’nın münbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir‘ dedi.

19 YILDA 18 SULAMA TESİSİ..
  • 07 April 2022, Thursday 9:23

Muğla’ya yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Muğla’ya inşa edilen 18 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 89.825 dekar, kısmi olarak 15.000 dekar arazi olmak üzere toplam 104.825 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece Muğla’da topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 153 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

Muğla için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 14 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 14 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 153 bin dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Muğla zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.

Yıldız daha sonra şunları belirtti:

Bodrum’a Memba Kalitesinde İçme suyu

2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız 5 içme suyu tesisi ile 641 bin 210 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 9,72 milyon m³ içme suyunu temin ettik. Ayrıca; Milas ilçe merkezi ile Beçin mahallesine yıllık 4,94 milyon m³ içme suyu temin edecek olan Milas İçme suyu Projesinde test çalışmaları yapılmaktadır.

Muğla’ya 7 Baraj ve 6 Gölet

Turizmin en önemli illerinden birisi olan Muğla’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda 112 adet tesis ile 3.642.624.462 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Muğla’ya son 19 yılda 7 Baraj ve 6 Gölet inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 6 Adet Baraj ile Muğla’lı Çiftçilerimiz Kalkınacak

Diğer taraftan Muğla’da vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet, yeraltı depolaması ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Muğla’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni Barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 6 Barajın yapım çalışmaları devam etmektedir.

Muğla’nın Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Yıldız; “Ayrıca; Muğla İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 66 adet taşkın koruma tesisi ile 71 adet yerleşim yeri ve 27 bin 767 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.”

Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri İle Toprağımız Daha Kıymetli

Tarım arazilerinde verimi artırmak için “son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Muğla’da 1 adet iş tamamlanarak 106 bin 150 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılacaktır. Muğla ilinde 17 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanacaktır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır” diyen Genel Müdür Yıldız, “Muğla’da son 19 yılda 10 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 948,59 GWh enerji üretimi sağlıyor, kurulu gücü 269 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize katkı sunuyoruz. Bu kapsamda 2 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi inşaat safhasındadır.’ dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık