2016 yılı Nisan Toplantısı yapıldı

​A. Kemal KAŞKAR -

2016 yılı Nisan Toplantısı yapıldı

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun 2016 yılı Nisan ayı olağan toplantısı, 29 Nisan Cuma günü saat 15’te Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Kaymakam Gürel’in yanısıra, Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi Dr. Funda Göçer, MİTSO Temsilcisi Halil İbrahim Gülen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Temsilcisi Öğretim Görevlisi Sinan Şiveroğlu, Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen, Okul Aile Birliği Temsilcisi Zuhal Avcılar, Hazine Avukatı Nalan Saydam, Milas Esnaf Odası Temsilcisi Mehmet Nergiz, MHP Milas İlçe Örgütü Temsilcisi Mehmet Ali Akbay, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Gazeteci Kemal Kaşkar ile Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Fatma Sarıman katıldılar.

Yeni başvurunun olmadığı Kurul toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü.

 

Islah ve duyarlılık

çağrısı ile teşekkür

Sarıçay Havzası ile ilgili olarak Kurul’un, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü’nden beklediği yazının da gelmesi üzerine yazı okundu ve uzun süredir gündemde kalan bu konu ile ilgili sonsözler söylendi.

Buna göre Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu, DSİ Muğla 213. Şube Müdürlüğü’yle, geçtiğimiz yıllar boyunca yaşadığı ağır tahribatın etkilerinden adım adım kurtarılması hedefiyle Sarıçay’ın ıslah edilmesi; Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü’yle de, Müdürlük yazısında da altı çizilen ‘denetim ve izleme görevinin sıklıkla ve titizlikle sürdürülmesi’ taleplerini içeren, bu arada Abdülkadir Çetin adlı yurttaşımıza da konunun ilçemiz ve dolayısıyla ilgili kurum ve kuruluşların gündemine taşınmasına vesile olduğu için teşekkür edilip gelinen noktayı özetleyen yazışmalar yapılmasını kararlaştırdı.

 

“Soruşturma sürüyor”muş

Kurul gündemine 2015 yılı Aralık ayı toplantısında giren, Soner Devecioğlu adlı yurttaşın şikayetiyle ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla yapılan yazışmanın henüz sonuçlanmaması nedeniyle, konu ile ilgili değerlendirme görüşmesi sonraki toplantılara bırakıldı.

 

Şehiriçindeki Duraklar

Gündeme önceki toplantıda alınan, Şehiriçi Minibüs duraklarıyla ilgili şikayetler üzerine yazışma yapılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan ve Milas Şoförler Odası’ndan gelen yazılarda, taleplerin alındığı ve saha denetimleriyle destekli çözüm arayışları ve iyileştirme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık