“2017 yılında Milas’a 60 milyonluk yatırım yapılacak!”

Oktay ÇAYIRLI -

“2017 yılında Milas’a 60 milyonluk yatırım yapılacak!”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda yaptığı hizmetler ve 2017 yılında yapacağı yatırımları anlatmak üzere, dün ilçemizde basın mensupları ve muhtarlarla bir araya geldi …

Saat 10.30’da Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde Büyükşehir ve Milas Belediyesi Meclis Üyelerinin, Belediye Yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşması Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından yapıldı.

 

Milas, Muğla’nın en

önemli ilçelerinden biri

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin teşkilat yapılanmasını tamamladıktan sonra çok geniş bir coğrafyada önemli projeleri hayata geçirdiğini, yapılan çalışmalardan dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ettiğini dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Tokat, “Milas, Muğla’nın en önemli ilçelerinden biri. Onun için hizmeti hak ediyor. Alan geniş, mahalle ve nüfus fazla. Özellikle geçmişten gelen eksiklerin tamamlanması için daha fazla çalışılması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Milas’a özel bir ilgisi var. Bazen çalışmalar sıkıntılı geçebiliyor ama netice itibariyle ortaya çıkan hizmet, kalite ve yaygınlık olarak vatandaşımızı sevindirecek düzeyde. Önümüzdeki yıllarda ilçemizin merkez ve kırsal mahalleleriyle tüm beklentilerini değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletiyoruz. Yapılmakta olan proje çalışmaları var. Yenileri de mutlaka olacaktır. Bizler yerel belediye olarak çalışmalarımızda zorlanıyoruz ama elimizden gelen hizmetleri de yapıyoruz. 2016 yılı sonu itibariyle ilçemizde büyük bir memnuniyet sağlandı” dedi.

 

Seçimden önceki ve

sonraki Milas arasında

fark var

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, belediye yöneticileri olarak her yıl raporlar hazırlayıp hesap vermeleri gerektiğini, kendilerine vekalet veren halka, yaptıkları çalışmaları anlatıp, dertleşip helalleşmeleri gerektiğini belirterek, “Milas Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çok iyi bir işbirliği içerisindeyiz. Yaptığımız her projeyi birlikte konuşarak, yönlendirerek, Milas’a birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Başkanım en fazla köyü olan bir yerin Belediye Başkanı. Hizmet ağı çok geniş. Seçimden önceki Milas ile seçimden sonraki Milas arasında çok büyük farklar var. Kendisi de ekibiyle iyi hazırlanarak eldeki mali imkanlar çerçevesinde en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. İlçeler arasında hizmet konusunda en önde giden belediye başkanımız. Gayretleri ve çabalarından dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Muğla’yı 6’ya böldük

Muğla’da iyi belediye başkanlarının, meclis üyelerinin ve yönetim kademesinin bulunduğunu dile getirerek kendisini “Ben şanslı bir belediye başkanıyım” sözleriyle tanımlayan Başkan Gürün, “Bugün burada daire başkanlarımız, baş danışmanımız, genel sekreterlerimiz var. Ne kadar daha fazla hizmet verebiliriz, yeni neler yapabiliriz konusunda sürekli öneriler getiren arkadaşlarımız bulunuyor. Bize verdiğiniz yetkiyi en doğru şekilde en sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. İlk defa Büyükşehir olduk. Ortada ev yok, eşyalar yok. Daha önceden hazırladığımız projeyle evimizi oluşturup yerleştirmeye çalıştık. Hem kuruluşumuzu tamamlayıp hem de hizmet etmeye çalıştık. Bu coğrafyayı 6 ayrı bölge olarak belirledik ve hizmet ettik. 3 yılda üretim ve yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Önümüzde iki yılımız daha var. Bu iki yıllık süreçte önemli tüm ana sorunlara el atmış olacağız. 5 yılın sonunda sizlerin karşısına yine çıkıp hesap vereceğiz. Sizler nelerin neden yapılmadığını sorduğunuzda gerekçelerini aktaracağız” dedi.

 

2017’de Milas’a

60 milyonluk yatırım

Yaptığı konuşmanın ardından 2014, 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan çalışma ve verilerin yer aldığı bilgileri slayt eşliğinde salondakilerle paylaşan Başkan Gürün, “2014 Mart ayında göreve geldik. Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yılda 565 milyon 840 bin liralık yatırım yapıldı. Aynı süre içerisinde Milas’a ise 132 milyon 385 bin liralık yatırım yapıldı. Büyükşehir olarak 2017 yılında toplam 470 milyon liralık yatırım öngörüyoruz. Milas’a ise 60 milyon liralık bir yatırım hesaplandı. Yatırım programının % 65’ini hazırladık, % 35’ini ise Nisan ayından sonrasına bıraktık” dedi.

Büyükşehir Belediyesi birimlerince ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Başkan Gürün, 2017 yılı içerisinde Milas’ta yapılması planlanan bazı çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

 

Çalışmaya, üretmeye

devam edeceğiz

Sunumunun sonunda kısa bir değerlendirme konuşması da yapan Başkan Gürün, “Çok geniş bir alanda hizmetlerimiz var. Çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Birbirimize güvenmemiz lazım. Sizlere hiçbir zaman yalan bilgi vermiyoruz. Yapacağımız işleri söylüyoruz. Kimseyi geçiştirmiyoruz. Neyse onu söylüyoruz. Eksiğimizle gediğimizle ama birbirimize güvenerek yolumuza devam etmeliyiz. Birlikte evimizi, mekanımızı, Muğlamızı en güzel yere getirmeye çalışacağız. Bütün belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, daire amirlerimizle çok büyük şevkle çalışıyoruz. Muğla’yı olması gereken yere çıkaracağız. Muğla olarak ülke bütçesine 2 milyar lira katkı sağlıyoruz. Ama bize onda biri ancak yatırım olarak geri geliyor. En azından onda beşini vermeleri lazım. Çok sorunlar var, aşacağız ve hayırlı günlere ulaşacağız” dedi.

Düzenlenen toplantının ardından Başkan Gürün, Başkan Tokat, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Amirleri ilçemiz merkezinde ve kırsal mahallelerde ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık