23 projenin 23’ü de kabul edildi

Adem KANKAYNAR -

23 projenin 23’ü de kabul edildi

 

İlçemiz merkez ve bazı çevre mahallelerindeki okullardan, TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılmak üzere hazırlanıp gönderilen 23 projenin tamamı kabul edildi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, ilçe olarak büyük bir başarıya imza atıldığına vurgu yapılarak; “TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrı programı, 5 ila 12. sınıf öğrencilerinin, öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortamı sunan Bilim Fuarlarına destek veren 4006 - TÜBİTAK bilim fuarlarına katılmak üzere ilçemizden 23 okul başvuruda bulundu. Yapılan protokol kapsamında proje yapma, yeni ortam ve olanakların sağlanması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak geliştirilebilmesi için TÜBİTAK - 4006 kapsamında başvuruda bulunan 23 proje de TÜBİTAK tarafından onaylandı.

Projelerde emeği geçen herkese teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar dilerim” dedi.

Projesi onaylanan

okullarımız

23 Nisan Ortaokulu, Çamköy Ortaokulu, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu, Kısırlar Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Semiha Altunkan Ortaokulu, Yeniköy TEK Ortaokulu, Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sebahattin Akyüz Fen Lisesi, Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe Ortaokulu, Bafa Ortaokulu, Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu, Kıyıkışlacık Ortaokulu, Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu, Ören Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Kafaca Ortaokulu, Milas Merkez Ortaokulu, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ortaköy Ortaokulu, Pinar Ortaokulu ve Selimiye Ortaokulu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık