240 yangına havadan müdahale edildi

ÖNDER Haber -

240 yangına havadan müdahale edildi

Bölgemizdeki orman yangınlarına havadan müdahale edilebilmesi için Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan hava araçlarının 4 aylık dönem içinde 240 adet orman yangınının söndürülme çalışmasına katıldıkları bildirildi …

Muğla’nın Milas, Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçeleriyle Aydın’ın Nazilli ilçesinde konuşlandırılan uçak ve helikopterlerin görev süreleri tamamlanmaya başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yeralan ve yaz ayları boyunca, başta sorumluluk alanlarında çıkan yangınlar olmak üzere ihtiyaç durumunda başkaca bölgelerdeki yangınlara da havadan müdahale edilebilmesi amacıyla dört adet yangın söndürme helikopteri, bir adet yönetim helikopteri, iki adet amfibik uçak görev yaptı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgiye göre, yaklaşık 4 aylık dönem içinde 4 helikopter 501 saat 18 dakika uçuş gerçekleştirirken, 2 uçak ise 270 saat 25 dakika uçuş yaptı. Uçak ve helikopterler, çıkan orman yangınlarında özellikle karadan ulaşımı zor olan sarp bölgelerde görev yaptı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında çıkan 240 adet yangında görev alan uçak ve helikopterler, ortalama 13 dakika sürede yangınlara müdahalede bulunarak, yangınların büyümemesinde önemli rol oynadılar.

Orman yangınlarının doğal afet olduğunu belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, “% 56’sı orman olan yangına hassas Akdeniz iklim kuşağında yaşıyoruz. Orman yangınlarının meydana gelmesi kaçınılmaz. Yaptığımız mücadelede hava araçları önemli rol oynuyor. İhbar alındıktan sonra yangına en yakın hava aracı ortalama 12 dakikada yangına müdahale etti. Arazinin durumuna göre helikopter ve uçaklarımızı kısa sürede yangına yönlendirip ilk müdahaleyi yapıyoruz. Bu da yangının büyümesini yavaşlatıyor, yer ekiplerimizin de müdahalesiyle yeşil alanlarımız fazla tahrip olmadan çıkan yangınlar kontrol altın alındı. Hava araçları, orman yangınlarıyla mücadelede önemli görev yapıyor. Orman Genel Müdürlüğü olarak amacımız, önümüzdeki dönemlerde kendi filolarımızı oluşturmak” dedi.

Nazilli helikopterinin görev süresi 30 Eylül’de (bugün) sona ererken, Milas, Marmaris ve Fethiye helikopterlerininse görev süreleri 28 Ekim’de sona erecek.

Türk Hava Kurumu’ndan kiralanan Amfibik CL 215 tipi 2 adet yangın söndürme uçağının ise 14 Ekim ve 30 Ekim tarihlerinde görev süreleri tamamlanarak Muğla’dan ayrılacakları bildirildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık