25 - 26 Şubat 2017 tarihlerinde Milas’ta!

A.Kemal KAŞKAR -

25 - 26 Şubat 2017 tarihlerinde Milas’ta!
  • 25 January 2017, Wednesday 16:23

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu 24 Ocak Salı günü Belediye Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda toplandı. Saat 12’de; Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Konsey Genel Sekreteri Salim Tanış, Yürütme Kurulu Üyeleri Talat Erol, Coşkun Efendioğlu, Meliha Tekin, İbrahim Köksal, Oktay Çelik, Meryem Karadeniz, Kemal Kaşkar, Mehmet Nergiz ve Konsey Sekreteri Burcu Kutsal Demirkol’un katılımıyla yapılan toplantının ana gündem maddesi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun ilçemizde yapılacak olan 21. Genel Kurul Toplantısı idi.

 

Bir ay önceye alınan

Buluşma: 25 - 26 Şubat

2017’de

Daha önce 25 - 26 Mart 2017 olarak önerilen Milas Buluşması tarihi, muhtemelen Nisan ayının ilk yarısında yapılacak olan ‘Anayasa Referandumu’ nedeniyle TKKP Yürütme Kurulunun önerisiyle bir ay önceye, yani 25-26 Şubat 2017 tarihlerine geri çekildi.

 

Gündem

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında ayrıca ‘21. Buluşma’nın programı üzerine öneriler getirilip değerlendirme ve netleştirmeler yapıldı.

Buna göre, 25 Şubat Cumartesi günü saat 09’da katılımcıların kayıt işlemleriyle başlayıp saat 10’da açılış, sunuş konuşmalarıyla sürecek olan programda saat 11:30’dan itibaren Kartal (İstanbul), Milas, Süleymanpaşa (Tekirdağ) ve Odunpazarı (Eskişehir) Kent Konseyleri başkanlarından oluşan Divan Kurulu ve Sonuç Bildirgesi Komisyonu oluşturulacak ve Platforma yeni katılan Kent Konseylerinin tanıtımı yapılacak.

 

‘Kent Konseylerinin

yeri ve rolü’

Saat 13:30’dan itibaren, ülkemizin öncelikli gündem konusu olan ve TBMM’nde 339 oyla kabul edilerek Nisan ayının ilk yarısında referanduma taşınan ‘Anayasa Değişiklik Süreci’nde ‘demokratik katılım’ bakımından herhangi bir yer ve rol alamayan Kent Konseylerinin durumu görüşülecek.

Bu bölümde tartışma başlığı, “Kent Konseylerinin Anayasa Değişikliği Sürecinde Yeri ve Rolü ne olmalıydı?” olacak. Bu konuda ‘çerçeve konuşma’ için, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ya da Av. Turgut Kazan ile temasa geçilecek.

Bu başlık altında; “Anayasa Değişikliği Sürecinde uygulanacak yöntem ne olmalıydı?” ve “Kent Konseyleri ve Anayasa Değişikliği Süreci ilişkisinde, katılımcı demokrasi perspektifinde içerik, dayanak ve bağlam ne olmalıydı?” soruları ekseninde iki ‘Atölye Tartışma Grubu’ oluşturulacak.

 

İkinci Gün: Doğal Sit Alanları ile ilgili Yönetmelik değişikliğinin olası sonuçları

Platform buluşmasının ikinci ve son günü, saat 09:30’dan itibaren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğal Sit Alanları ile ilgili Yönetmelik değişikliğinin olası sonuçları, bölgelere göre oluşturulacak Atölye Gruplarınca tartışılacak.

Bu konuda ‘çerçeve konuşma’ için, Prof. Dr. Ruşen Keleş ile temasa geçilecek.

 

Milas Kent Turu

Buluşma, ‘Genel Kurul Sonuç Bildirgesi’ne son şeklinin verilip açıklanmasının ardından, saat 14:30’dan itibaren Milas kent merkezi tanıtım turuyla son erecek.

 

Milas Kent Konseyi

Olağan Seçimli Genel

Kurul Toplantısı

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu ayrıca, Milas Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısının tarihini de 21 Mart 2017 (Salı) olarak belirledi.

Bu çerçevede de Genel Kurul Üyelerinin güncellenmesi ve davet çalışmaları hemen başlatılacak ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Milas Buluşması çalışmaları ile birlikte yürütülecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık