‘3. Latmos Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği’ yarın başlıyor

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

‘3. Latmos Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği’ yarın başlıyor

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK), Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK) ve Söke Ay Yıldız Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (SÖKE AY YILDIZ) tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Latmos Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği 6 - 7 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak.

İlçemizde iki yıldır yapılan ve giderek artan ilgi ve katılımla gerçekleşen ‘Latmos Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği’ bu yıl Dağcılık Federasyonu 2017 etkinlik faaliyetleri kapsamına da alınmıştı.

6 - 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinlikle hem ilçemiz Milas’ın tanıtımının yapılması hem de doğa sporu tutkunlarının bir araya getirilmesi hedefleniyor.

 

Teşekkür

Yarın başlayacak olan Şenlik öncesinde bir açıklama yapan Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nihat Erdoğan, Latmos Doğa Şenliği’nin geçtiğimiz iki yıl gerçekleştirilen programlarının katılımcı kulüpler ve doğa dostları tarafından büyük beğeniyle karşılandığına dikkat çekerek, “Latmos Dağcılık ve Doğa şenliğini yapmamızdaki amaç; siz doğa dostlarımızla kaynaşmak, doğa turizmi için eşsiz parkurlara sahip, tarih ve doğayı iç içe barındıran Latmos’un milli park olmasını sağlamak ve Karia ülkesi, Menteşe Beyliği Başkenti, Işıklar Şehri olan Milas’ı yurt içi ve yurt dışında tanıtmaktır.     ...   ➡   sayfa 5

Üç kardeş kulüp;  MİDOSK , BODOSK VE SÖKE AY YILDIZ olarak sizleri tarih ve doğanın muhteşem uyumunu içinde barındıran Bafa Beşparmak Dağlarında ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız.

Milas Dağcılık, Bodrum Dağcılık ve Söke Ay Yıldız ailesi olarak birlikte bu etkinliğin hazırlanmasında aralıksız çalıştık. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Söke Belediyesi, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ve değerli üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

Şenlik kapsamında yapılacak Doğa ve Kültür yürüyüşleri

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nden yapılan bir başka açıklamada ise, Şenlik programı kapsamında 7 Mayıs Pazar günü üç ayrı grup halinde yapılacak olan doğa ve kültür yürüyüşlerinin güzergahları ve zorluk derecelerine ilişkin şu bilgi verildi:

1. Grup- Kamp alanı, Kapıkırı köyü ve çevresinde yaklaşık 3 saatlik doğa ve kültür gezisi yapılacak. (Kolay.)

2. Grup- Arabalarla Karahayıt köyüne çıkılıp, yaklaşık beş saatlik (kültür gezisi ve molalar dahil) ve 6 kilometrelik bir yürüyüşle, Yediler Manastırı üzerinden Gölyaka köyüne inilecek. (Orta.)

3. Grup- Otobüslerle Sakarkaya, Karapınar yaylasına çıkılacak. Yaklaşık yedi saatlik ve 13 kilometrelik bir yürüyüşle, Yıldırım Kayası ve sırt rotası üzerinden Latmos Dağında zirve yapılacak ve Akçalı köyüne inilecek. (Zor.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık