Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJLARI..

Zafer Bayramı'nın 97. Yıl dönümü nedeniyle, Muğla Valisi Esengül Civelek, AKP Milletvekili Yavuz Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Kaymakamı Eren Arslan, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar birer kutlama mesajı yayımladılar.

30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJLARI..

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Muğla Valisi Esengül Civelek’in mesajı şöyle:

“Bugün, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Taarruz ’un 97. Yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu, onurunu yaşıyoruz.

Büyük Taarruzla birlikte Kurtuluş Savaşımız zaferle taçlanmış, Türk Milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılık tüm dünyaya ilan edilmiştir. Her aşaması kahramanlık destanlarıyla dolu Milli Mücadele sonucunda elde edilen şanlı zaferle birlikte, Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bugün, bizlere düşen görev, bütün imkânsızlıklara, yokluklara rağmen tüm zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

Şanlı Zaferin 97. yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Yavuz Demir'in mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Demir, mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde şanlı tarihimize altın harflerle kazınan Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 97. yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Ülkemiz üzerinde emelleri olan güçler, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve aziz milletimiz olmak üzere büyük bir dirençle karşılaşmışlardır. Bu onurlu mücadelenin sonucu da Anadolu toprakları ebediyen milletimizin egemenliğinde kalmak üzere mülkiyetimize geçmiştir. Ordumuzun, imkansızlıklar içinde verdiği bu mücadele, tüm dünyada gıptayla izlenmiştir. Yine burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emri tarihimizin anlaşılması bakımından en önemli işaretlerden biridir.” dedi.

TSK’nın dün olduğu gibi bugün de düşman unsurlarla mücadelesinde zaferlerine zafer eklediğini kaydeden Demir, “Büyük Taarruz sayesinde ülkemiz bugünkü temelleri üzerine inşa edilmiş, geleceğe kararlılıkla yürüyen öncü Türkiye olmuştur. Aziz milletimiz, birlik ve beraberliğine kastedildiğinde ise en üst perdeden mücadelesini kazanmayı bilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, dün olduğu gibi bugün de sınırlarımız ve sınırlarımızın ötesinde emperyalist güçler tarafından beslenen terör odaklarıyla mücadele etmektedir. Dosta güven, düşmana korku salan ve dünyanın en güçlü yapılarından olan ordumuz, zaferlerimize yeni zaferler eklemektedir” dedi.

Demir, “Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi milletimize armağan eden istiklal kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Osman Gürün'ün kutlama mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Türk Milleti’nin bağımsızlık savaşı, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Türk Milleti’nin bundan 97 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünya tarihini değiştiren bir zafer kazandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Kuvayi Milliye ruhuyla kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tek yürek olarak birlik, beraberlik, dayanışma ile nelerin başarabileceğine gösterdiğini ve bayramımızı hep birlikte coşkuyla kutlamamız gerektiğini belirtti.

Başkan Gürün; “30 Ağustos Türk Milleti için Atatürk’tür, zaferdir ve bayramdır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu, bağımsızlığına düşkün Türk Milleti 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile dünya tarihini değiştirmiş, Atatürk önderliğinde tek yumruk olarak güçlü, işgalci devletleri vatan topraklarından çıkarmıştır. Dönemin en güçlü ordularıyla çarpışan ve mazlum ülkelere hep örnek olacak büyük bir zafer kazanan Türk Milleti için 30 Ağustos Atatürk’tür, zaferdir ve bayramdır. Bu büyük zaferin Başkomutanı Atatürk 30 Ağustos için; ‘30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu'nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.’ der.

Bundan 97 yıl önce birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza, canını hiçe sayarak vatan toprakları için mücadele eden, her 30 Ağustos’ta bizlere bu şanlı zaferin gururunu yaşatan, bugün özgürce bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.” dedi.

Zeybekoğlu: "Tüm mazlum ülkelere cesaret ve umut vermiştir"

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97.yılını ve Zafer Bayramı’nı kutladı.

30 Ağustos 1922 tarihinde Atatürk’ün askeri dehası, Türk Milleti’nin cesareti ile dünya tarihinin değiştiğini ve emperyalist devletlere büyük bir ders verildiğini söyleyen Zeybekoğlu bu büyük zaferin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren mazlum ülkelere de örnek olduğunu hatırlattı.

Zeybekoğlu; “30 Ağustos Türk Milleti’nin birlik ve beraberlikle neleri başarabileceğini gösteren Türk ve dünya tarihi açısından çok önemli bir tarihtir. Güçlü emperyalist devletlerin ordularına eldeki kıt imkanlarla karşı duran, Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde bir ve tek yumruk olan Türk Milleti düşmanı Türk yurdundan atmış ve tarihin akışını değiştirmiştir. Bu büyük zafer bağımsızlık mücadelesi veren tüm mazlum ülkelere cesaret ve umut vermiştir. Bizlere bu gururu yaşatan ve bugünü Zafer Bayramı yapan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, cepheye kağnılarla silah ve erzak taşıyan analarımızı saygı ve şükranla anıyorum.” dedi.

Milas Kaymakamı Arslan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı 

Kahraman ve asil milletimizin bağımsızlığını, savaş meydanında dünyaya tescil ettirdiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutlamanın milletçe gururu içerisindeyiz.

Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

30 Ağustos Zaferinden, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak, şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarını cebren ve hile ile ele geçirmek isteyenler ve onların uzantısı taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları, kahraman milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Milaslı hemşehrilerimin Zafer Bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Milas Belediye Başkanı Tokat'ın mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tokat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında, büyük Türk milletinin azim ve kararlılığının tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yüce milletimiz, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen güçlere karşı birlik ve beraberlik ruhuyla eşi benzeri olmayan bir mücadele vermiş, yeni Türk Devleti'nin doğuşunu müjdelemiştir.

Büyük zaferin ardından kurulan demokratik ve laik Cumhuriyetimiz, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Ülkemizi tehdit etmeye ve bölmeye çalışan her türlü harekete karşı tek vücut olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Destanımızın eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandırıldığı, bağımsızlık mücadelemizin simgesi 30 Ağustos Zaferi'nin 97'inci yıl döneminde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Yüce Türk Milleti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Fahri Acar'ın mesajı

AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Acar, mesajında; “30 Ağustos 1922’de kazanılan zafer, milletimizin onurlu direnişiyle, vatan ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi de milletimizin şanlı zaferlerinden biridir. Aziz milletimiz, tarihi boyunca imkansızlıklar içinde olduğu anlarda dahi milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkmış, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe ve Kıran operasyonlarıyla terörle mücadelesinin devam ettiğine vurgu yapan Acar, “Kahraman ordumuz, dış güçler tarafından beslenen teröristleri dağlardan tamamen temizlemek için bugünlerde büyük harekatlara girişmiştir. Aziz milletimiz ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını sürdürmekte olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Büyük Zaferle düşmanı yurdumuzdan temizleyen bu millet, ilelebet düşmanlarını temizlemeye ve ezmeye devam edecektir.” dedi.

Acar, mesajını “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılı vesilesiyle Milas halkının ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık