30 Ağustos Zafer Bayramı Milas’ta Atapark’taki törenler, fener alayı ve konserle kutlandı “Büyük” Taarruz’un 97’nci yıldönümünde  “Küçük” kutlama

Milas’ta Büyük Zafer’in 97’nci yıldönümü dolayısıyla Atapark’ta düzenlenen törene katılımın azlığı ve törenin çok kısa sürmesi, ulusal bayramlarımızın yoğun katılımla ve coşkuyla kutlandığı zamanları arattı. Resmi törenden yarım saat sonra da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği  (CKD) de Atatürk anıtına çelenk sundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Milas’ta Atapark’taki törenler, fener alayı ve konserle kutlandı  “Büyük” Taarruz’un 97’nci yıldönümünde  “Küçük” kutlama

Kurtuluş Savaşı’mızı sonlandıran, yengimizi taçlandıran “Büyük Taarruz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi”, dünya tarihine en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak geçmiştir. Bu büyük Zafer’in yıldönümü, “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” adıyla tüm Türkiye’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerimizde çeşitli törenlerle kutlanıyor. 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü  kutlamaları, Milas’ta Atapark’ta düzenlenen törenlerle başladı.  Törene Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin yönetici ve temsilcileri, Milas’taki gaziler  ve küçük bir yurttaş topluluğu katıldı.

Önce Atatürk Anıtı’na Kaymakamlığın, Garnizon Komutanlığı’nın ve Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra,  Garnizon Komutanı Emel Demiryakan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada;  Büyük Taarruz’un sadece Türk Tarihi’nin değil, dünya tarihinin de en etkili, kesin sonuçlu meydan muharebesi olduğunu belirtti.  

“Zafer yalnızca Mehmetçiğin değil…”

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizzat yönetilen Büyük Taarruz’a Başkomutanlık Meydan Muharebesi adı verildiğini ve 1935’den bu yana ulusal bayram olarak kutlandığını anımsatan Albay Demiryakan, şunları söyledi:

“Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin; cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferimizin 97’inci yıldönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz…

Ebedi  Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş bir devlet olarak inşası sürecinde ordumuzun cesaret ve kahramanlığının destanlaşarak hafızalara kazındığı ve şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından bir olarak kayda geçen bu Büyük Zafer, Yüce Milletimiz için birlik ve beraberlik duygusu ve bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağı olmuştur. Bu zafer yalnızca Mehmetçiğin değil, cephe gerisinde mermi taşıyan, kendi çocuğundan önce Türk askerini düşünen Türk kadının ve Türk Milleti’nin destanıdır…

Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü olarak da kutlanan 30 Ağustos’ta, milletimizin duyduğu güvenden ve bu üniformayı giymekten şeref duyuyoruz.

Bu tarihi gün kapsamında; başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

Öğrenciler tarafından şiirler okunduktan sonra, lise öğrencilerinden oluşan bando yerini alırken, törene katılan protokol Hükümet Konağı’na geçti. Kaymakam Eren Aslan makamında, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısıyla birlikte tebrikleri kabul etti…

Atapark’taki  resmi kutlama, bayraklar ve flamalar, gaziler ve askeri birlikten oluşan geçit töreninden sonra son buldu.

Atatürk anıtına ayrıca çelek koyanlar

Eskiden ulusal bayramlardaki resmi kutlamada;  Atatürk anıtına, izin verilen bütün kurum ve kuruluşlar protokol sırasına göre, birlikte çelenk koyarlardı. Ancak, son yıllarda yeni yönetmelik öne sürülerek, birkaç resmi kurum dışında çelenk sunmak isteyenlere resmi tören sonrası çelenk koyma izni veriliyor.  Milas’ta da bu yıl resmi törenden yarım saat kadar sonra, CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin’in sunumunda küçük bir tören gerçekleştirilerek; önce  CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, önceki milletvekillerinden Fevzi Topuz, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları  tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu.  Sonra,  ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen ve CKD Milas Şube Başkanı Nurgul Çöllüoğlu, derneklerinin çelenklerini Atatürk anıtına sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tören son buldu.

Kutlamalar akşam saatlerinde de sürdü. Milas Belediyesi’nce düzenlenen fener alayı için 20.30 sularında Atapark’ta toplanan halk, bayraklar ve meşalelerle, marşlar eşliğinde, Atatürk Bulvarı, Zekeriya Gümüşkesen, Ahmet Taner Kışlalı, Müştakbey, Ulusal Egemenlik, Kadıağa ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden yürüyüp yine Atapark’a geldiler.  Atapark meydanında “O Ses Türkiye” yarışmasının sevilen ismi Cihangir Moralı ve Albatros Band tarafından konser verildi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık