Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

38 personelle yangın tatbikatı

Özel İZAN Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen Hastane Afet Planı (Hap) Tatbikatı gerçeğini aratmadı. Nefes kesen tatbikatta,  olası afetlere karşı görevli personelin tecrübe kazanması ve eksiklerin belirlenmesi hedeflendi.

38 personelle yangın tatbikatı

Özel İZAN Sağlık Hastanesi, olası afetlere Hastane Afet Planı (HAP) Tatbikatı ile hazırlanıyor. Senaryo gereği, son olarak hastanede bir yangın canlandırıldı. Personele ciddi bir tecrübe kazandıran tatbikatta Hastane Başhekimi Op. Dr. Z. İbrahim Özman’ın kaza geçirerek ayağını kırması ve tedavi görmesi sebebiyle HAP Başkanlığını Özel İZAN Sağlık Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Cenk Ergüden yaptı.
Gerçeğini aratmayan tatbikatta, senaryo gereği kaynak kıvılcımından çıkan yangın doğumhane başta olmak üzere diğer alanları da tehlikeye soktu.112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan personelin yardım çağrısı ile hastaneye itfaiye geldi. 
ACİL MÜDAHALE PLANI AKTİVE EDİLDİ
Bu sırada yangının kontrol altına alınıp alınamamasını beklemeksizin duman varlığı ve panik hali gözetilerek hastaların ve personelin tehlike altındaki doğumhaneden tahliyesine karar verildi. HAP Başkanı Op. Dr. Cenk Ergüden tarafından Acil Müdahale Planı aktive edildi.
Buna göre; doğumhanede bulunan toplam 3 personel, 2 hasta ve 4 hasta yakınının ivedilikle güvenli kısmi internal tahliyesi gerçekleştirildi. Asansörler, Enerji Kaynakları Ekibi’nden Teknik Servis Sorumlusu nezaretinde kontrollü bir şekilde sadece tahliye olan hastalar için kullanıldı. Yangının muhtemel gidişatıyla ilgili tahminler doğrultusunda (enerji kaynaklarının devre dışı kalması ve yoğun duman da dahil) ameliyathane ve yoğun bakımlardan tahliye, hastaların ve personelin hastane içinde ve dışında güvenli yerlere transfer edilmesine yönelik planlama yapıldı. Otopark alanındaki araçların kaldırılması ve acil servis ve poliklinik giriş kapılarından itfaiyenin rahat giriş yapabileceği alanların açılması sağlandı. 
HAP tatbikatında 6 hekimin, 12 sağlık personelinin, 3 teknisyenin, 6 idari personel ve 7 hasta /hasta yakını oyuncu olmak üzere toplam 38 personelin görev aldığını söyleyen HAP Başkanı Op. Dr. Cenk Ergüden, tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek tatbikatın amacı hakkında açıklama yaptı. 
Tatbikatın olası afetlere hazırlık amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Ergüden, “Olası bir iç afet durumunda hastanemizin müdahale kapasitesini belirlemeyi, personelimizin ve kaynaklarımızın ne derece örgütlenip seferber edilebildiğini tespit etmeyi, HAP’ta görevli personelin görevlerini paniğe kapılmadan ve seri bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmeyi amaçladık. Aynı zamanda hastane afet planımızdaki olası hata ve eksiklikleri tespit etmeyi, HAP’ta görevli birimler ve kişiler arasında iyi bir organizasyon sağlamayı, Milas’ta ve veya Özel İzan Sağlık Hastanesi’nde meydana gelebilecek bir afet sonrasında hastanemizde sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan verilmesini temin edecek önlemleri almak hedefledik.” diye konuştu.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis