43 yıl önceki Dibekdere sosyal medyada yoğun ilgi gördü

TRT Arşiv hesabından 1979 yılında yayınlanan Dibekdere Mahallesi’nin müzisyenlerini konu alan özel haber paylaşıldı. 3 dakikalık video, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

43 yıl önceki Dibekdere sosyal medyada yoğun ilgi gördü

Milas’ın Dibekdere Mahallesi’ndeki davul zurnacıları konu alan 1979 yılına ait video, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. TRT Arşiv hesabından “Muğla’nın çalgıcı köyü: Dibekdere” başlığıyla paylaşılan görüntüler için, “Milas ilçesine bağlı Dibekdere köyünün tüm halkı 7’den 70’e müzisyen olarak yaşamını sürdürüyor. Zurnacılığın deden toruna usta çırak ilişkisiyle devam ettiği köyü ziyaret ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. 
Gazeteci Uğur Dündar tarafından yapılan haberin anonsunda, “Bu köyün tüm halkı diğer köylerde görmeye alıştığımız şekilde değil, bambaşka bir biçimde yaşamını kazanıyor. Dibekdere Köyü’nde çiftçilik yapılmıyor, ziraat yapılmıyor, hayvan beslenmiyor. Köyün tüm halkı 7’den 70’e müzisyen olarak yaşamını sürdürüyor. “ dedi.
Gazeteci Dündar, videonun devamında 7 yaşındaki Seyhan Çalgıcı’ya mikrafonu çevirerek bir ezgi dinledi.
Dündar, haberin devamında bir köylüye mikrofonu uzatıyor. İsmi öğrenilemeyen köy sakini, “Köyümüz yaklaşık 800 nüfusludur. Çiftçilikten mahrum,  arazi dar. Bu nedenle müzisyenlik yapmak zorundayız. Tüm aletler çalınmıyor. Sadeced davul zurna. Takımlar oluşturarark düğünler yapıyoruz. Takriben 40 kadar takım çıkarabiliriz. Bir takım 4 kişiden oluşuyor.”  diyor.
Uğur Dündar, haberinin devamında, köyde müzisyenlikle geçimini sağlayan ve bedensel engelli bir kişiye mikrafonu uzatıyor. Dündar’a nasıl engelli kaldığını anlatan bir kişi, “Bir düğüne gitmiştik. Daha sonra adamın biri çıkarıyor tabancasını, atıyor havaya. Biri de bize tutuyor kurşunun. Göğsümden girdi, arkamdan çıktı. O zaman zurna çalıyordum, şimdi saz çalıyorum.”
Sosyal medyadan paylaşılan video, çok sayıda beğeni, yorum ve paylaşım aldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık