6 ilçe başkanı parlamenter sistem için buluştu

6 siyasi parti liderinin Ankara'da parlamenter sistem için mutabakat imzaladığı dakikalarda Milas’taki ilçe başkanları da bir araya geldi. 

6 ilçe başkanı parlamenter sistem için buluştu
  • 02 March 2022, Wednesday 11:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakat metnini imzaladı.

Bir süre önce parti yetkililerinin yaptığı görüşmelerin ardından üzerinde uzlaşılan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni" açıklandı. Metnin detaylarının kamuoyuna okunmasının ardından 6 muhalefet partisi lideri, mutabakat metnine imza attı. Ankara’da imzaların atıldığı dakikalarda ise; ittifakın Milas temsilcileri de bir araya gelerek tarihe geçecek mutabakatı izledi. 

Canlı yayını izleyen CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Kasım Özkan, DEVA Partisi İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Murat Sodra, Demokrat Parti İlçe Başkanı Azmi Peker ve Saadet Partisi İlçe Temsilcisi Mevlüt Tekin; Milas’ta da işbirliğini sürdürme kararını yineledi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık