“60 bin kadar, böbrek yetmezliği olan hasta var”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“60 bin kadar, böbrek yetmezliği olan hasta var”

‘9 Mart Dünya Böbrek Günü’ dolayısıyla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi… Hemodiyaliz hastalarının da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, böbrek hastalığıyla ilgili önemli bilgiler veren 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Çubukçuoğlu, “Türk Nefroloji Derneği tarafından yapılan ve ülkemizdeki böbrek yetmezliği olan hasta profilini ortaya koymayı hedefleyen CREDIT çalışmasına göre 60 bin kadar böbrek yetmezliği olan hasta olduğunu biliyoruz” dedi…

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yönetimi tarafından, ‘9 Mart Dünya Börek Günü’ dolayısıyla önceki gün saat 11.30’da hastanenin eğitim salonunda bir etkinlik gerçekleştirildi.

Hastaların da katılımıyla düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Çubukçuoğlu, “9 Mart Dünya Böbrek Günü nedeniyle hastanemiz Hemodiyaliz biriminde tedavileri devam eden hastalarımızla bir araya geldik ve bu vesileyle toplumda giderek daha sık görülmeye başlanan böbrek hastalıklarından korunma konusunda farkındalık düzeyini artırmayı hedefledik. Türk Nefroloji Derneği tarafından yapılan ve ülkemizdeki böbrek yetmezliği olan hasta profilini ortaya koymayı hedefleyen CREDIT çalışmasına göre 60 bin kadar böbrek yetmezliği olan hasta olduğunu biliyoruz. Özellikle kontrolsüz diyabet ve hipertansiyon başta olmak üzere takip ve kontrolü mümkün olan hastalıkların tanısının erken dönemde konulması ve önlem alınması ile bu hastalıklara bağlı gelişebilecek böbrek ve diğer sistem hasarlarının önüne geçilebilir. Ayrıca yoğun ve kontrolsüz ağrı kesici ve benzeri ilaçlarının kullanımı sonucunda da ciddi böbrek hasarı gelişebilir ve geri dönüşü mümkün olmayan durumlarla karşılaşılabilir. Bu nedenle 9 Mart Dünya Böbrek Günü vesilesiyle bu konuda insanlarımızı bilgilendirmek amacıyla böyle bir organizasyon yaptık. Tüm Milaslılara sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık