65 köprünün restorasyonu devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Muğla programı kapsamında Milas’ı da ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milas’ta restorasyonu devam eden tarihi Sarıçay Köprüsü’nü gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

65 köprünün restorasyonu devam ediyor
  • 20 September 2022, Tuesday 10:21

Sabah saatlerinde Beçin’de vatandaşlar ve muhtarlarla biraraya geldikten sonra Muğla’da düzenlenen programlara katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gün içerisinde tekrar Milas’a dönerek, önemli antik kentleri birbirine bağlayan antik yol güzergahındaki eski Roma köprüsünde yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi.

Karaismailoğlu, Muğla’da yurttaşların hayatını kolaylaştırmak için pek çok projeyi bitirdiklerini, devam eden projelerin de hızlanması için çalışma yürüttüklerini ifade ederek; dünyanın gıptayla baktığı, teknolojinin en son ürünlerini kullanan, yerli mühendislerin çalıştığı ve dünyanın en iyi işlerini, projelerini yapan bir bakanlık olduklarını söyledi.

Karaismailoğlu, ülkede tarihi köprüleri de ihya eden bir bakanlık olarak gurur veren işler yaptıklarını belirterek, “Milas-Söke kara yolunun yanı başında yıllara meydan okuyan 1600 yıllık tarihi Sarıçay Köprüsü’nü restore ederek gelecek nesillere aktarıyoruz. Burası önemli tahribatlara uğramış bir köprüydü ve yaptığımız muhteşem işlerimizden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde karayolları kayıtlarında 2 bin 421 tarihi köprü bulunduğunu ve bunlardan 414’ünün restore edildiğini, 65’inin de restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, tarihi Sarıçay Köprüsü’nün de gelecek ay hizmete açılacağını ifade etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık