7 BİN 400 ÖĞRENCİYE NUTUK DAĞITILDI

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen ve öğrenciler arasında bilgi yarışmalarını içeren “Ata’ya selam olsun” isimli proje kapsamında, ilçedeki 7 bin 400 ortaokul öğrencisine Ülkü Ocakları yayını olan Atatürk’ün Nutuk kitabı dağıtıldı. 

7 BİN 400 ÖĞRENCİYE NUTUK DAĞITILDI

Milli bilince sahip nesiller yetiştirmek, tarihten ders çıkarma bilincini oluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak, yapılan bilgi yarışmalarıyla rekabet duygusunu doğru yönetmeyi öğretmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, akademik başarıyı arttırmak, 2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtilen “Eğitim, uluslararası değerlerin yanında milli değerlere de sahip çıkarak geliştirilmeli” hedefinin gerçekleşmesine katkı sağlamak gibi bir dizi amacı hedef edinen Ata’ya Selam Olsun Projesi, için Milas Milli Eğitim Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. 
Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fatih Keskin, Muğla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Burak Demirel, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Türk Eğitimsen İl Başkanı Gürsel Özata, Türk Eğitim Sen Milas Temsilcisi Muzaffer Kafalı’nın katılımıyla düzenlenen törende atılan imzalarla, Türkiye’de ilk defa Milas’ta hayata geçirildi. 
Proje kapsamında Ülkü Ocakları yayını olan Atatürk’ün Nutuk kitabının ortaokul öğrencilerine dağıtıldığını ifade eden Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Ülkü Ocakları yayını olarak 7 bin 400 adet kitap geldi. Bu kitaplarının bir tanesinin maliyeti 15 lira. Toplamda 111 bin lira gibi bir maliyeti var. Hediyeleri de düşündüğümüz zaman yaklaşık 140 bin liraya mal olacak bir proje. Türkiye’de ilk defa Milas’ta yapılıyor. Dağıttığımız kitapların okunmasını sağlayarak, öğrencilerimiz arasında bilgi yarışmaları düzenleyeceğiz. Final yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize, hediyelerle ödüllendireceğiz.” dedi.

Ülkü Ocakları’nın her zaman vatanın milletinin yanında olduğuna vurgu yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fatih Keskin, “Milli mücadele ruhunun çok iyi idrak edilmesi amacıyla Nutuk kitabının okunması önemli. Tabii Ülkü Ocaklarının çocuklar ve gençler için farklı yayınları da var. Bu kitapları Türk lehçelerine aktarmaya başladık. Türk çocuklarının Türk dünyasıyla bağlar kurması için çalışıyoruz..” diye konuştu.

Ata’ya Selam Olsun Projesi’nin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, çok anlamlı bulduğu projenin içerisinde yer almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Türk Eğitim Sen Milas Temsilcisi Muzaffer Kafalı da projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Ata’ya Selem Olsun Projesi’ne katkı sunan herkese minnettar olduğunu belirten Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, kurumlarla iş birliği içerisinde eğitim çalışmalarına ve sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini söyledi. 
Konuşmaların ardından protokol töreni, imzaların atılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık