7 metrelik motorsuz tekne ile dünya turu yapacak

Bodrum yakınlarında yaptırdığı 7 metrelik sert plastik  tekne ile Bodrum’dan İstanbul’a yola çıkan çevirmen Enes Save, motorsuz yelkenli tekne ile dünya turu yapmaya hazırlanıyor.

7 metrelik motorsuz tekne ile dünya turu yapacak

İstanbul Bostancı’da yaşayan, İngilizce ve Fransızca çevirmenlik yapan evli ve iki çocuk babası 50 yaşındaki Enes Save, Güllük ‘te iki yıl önce yaptırdığı 7 metre uzunluğunda 50 cm. Genişliğinde, iki direkli motorsuz yelkenli katamaran tipi tekne ile Bodrum’dan İstanbul’a yola çıktı. Bodrum, Gökova ve Hisarönü körfezinde iki yılda yaklaşık iki bin mil yol kat eden, Ege ve Akdeniz’i dolaşan Save, bu kez gözünü ünlü Türk denizcisi Sadun Boro’nun ilk dünya turunu yaptığı rotaya dikti. Save, Sadun Boro’nun gittiği yoldan giderek yaklaşık 4 yılda dünya turunu tamamlamayı hedeflediğini söyledi.
7 METRELİK TEKNE İLE OKYANUSLARI AŞACAK
Tekneyi denize indirdikten sonra açık denize uygun hale getirmek için önce Ege ve Akdeniz kıyılarında tek başına seferler yaptığını ve teknenin üzerindeki 50 cm. lik yerde çadırın içerisinde uyuduğunu belirterek “Tekneyi Amazon ve Okyanus yerlilerinin kullandığı kanoları dikkate alarak yaptık.  HDP denilen dayanıklı esnek ve 9 bölmeli bir madde kullandık. Kesinlikle motor yok ve teknolojik araçlar yok. Sadece rüzgar gücüyle hareket edebilen bir tekne” dedi.
DOĞAYLA BAŞBAŞA VE DENİZLERDE ÖZGÜR OLMAK 
Save  denize açıldığında rüzgar, doğa ve su ile başbaşa sınırsız bir özgürlük içerisinde kendisini hissettiğini belirterek “Bu sınırsız özgürlük tutkusu beni dünya turuna çıkmaya yönlendirdi. Amacım motorsuz ve teknolojiden uzak bir ortamda dünyayı gezmenin mümkün olduğunu göstermek., İyi bir sponsor bulmam dahilinde bu dünya turunu fotoğraflar ve yazılarla bir anı haline getireceğim, sınırsız özgürlüğü hissettiğim için yedi metrelik tekne ile rüzgar gücüyle seyahat ederek 50 cm. lik yerde uyuyarak mutluyum” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık