7. Zeytin Hasat Şenliği hazırlıkları devam ediyor..

​​​​​​​13-14 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Milas Zeytin Hasat Şenliği programı konusunda açıklamalarda bulunan ve herkesi şenliğe davet eden Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, artık hedefin Milas zeytinini ve zeytinyağını tüm dünyada bilinen bir marka haline getirmek olduğunu söyledi.

7. Zeytin Hasat Şenliği hazırlıkları devam ediyor..
  • 03 November 2021, Wednesday 10:03

Bu sene 13-14 Kasım 2021 tarihleri arasında 7’ncisi düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği programı Kaymakam Mustafa Ünver Böke Başkanlığı’nda düzenlenen, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda, bu tür organizasyonlarla Milas’ı, zeytin ve zeytinyağında tüm dünyada bilinen bir marka haline getirmek olduğu vurgulandı.  Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan, bu sene ise yapılıp/yapılmaması konusunda tereddütlerin yaşandığı ve son anda yapılmasına karar verildiği belirtilen 7. Milas Zeytin Hasat Şenliği 13-14 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Mevcut Kaymakamlık hizmet binasının yıkılacak olması nedeniyle kısa bir süre önce Zeytin Park’a taşınan yeni kaymakamlık binasında düzenlenen toplantıda, Milas Kaymakam Mustafa Ünver Böke, yeni kaymakamlık hizmet binasını basın mensuplarına gezdirdi. Kaymakam Böke; “Yeni hizmet binamız tamamlanıncaya kadar bu binada hizmet vereceğiz. Taşındığımız bina ile birlikte kapalı spor salonun da yıkılarak, kentimize güzel bir ortak kullanım alanı, güzel bir park kazandıracağız” dedi.

Göreve geldikten sonra ilk kez bir zeytin hasat şenliği düzenleneceğini belirterek söze başlayan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke; “Önceki yıllarda nasıl bir organizasyon yapıldı elbette ben bilemem. Aslında bu sene de pandemi nedeniyle yapılsın/yapılmasın konusunda bir hayli tereddüt yaşandı. Son anda yapılmasına karar verildi. Bir yandan programın içeriğini hazırlamaya, bir yandan da Milas dışından katılmasını arzu ettiğimiz konuklarımız için hazırlıklarımız sürüyor.

Öncelikle bir hususu belirtmem gerekiyor. Bu sene 7. kez düzenlenen şenlik, aslında Milaslılar için bir sosyal etkinlik olmakla birlikte asıl sebebi dünyanın en kaliteli zeytininden elde edilen ve coğrafi işareti almış zeytinyağımızı tüm dünyaya tanıtmak. Bunun için bu tür organizasyonların içini doldurmamız, bu hedefe ulaşmak için gerekli tanıtımı yapmamız gerekiyor. Yoksa amaç, Atapark’a stant kurup bölge insanına zeytin veya zeytinyağı satmak değil. Zaten bu yörenin insanı bu ürünü asırlardır tanıyor ve tüketiyor.  Bizim hedefimiz Avrupa veya Asya ülkeleri olmalı. Bu nedenle ilçemizdeki marka değeri almış işletmeleri ön plana çıkarmak, onları da işin içine dahil ederek bugüne kadar yapılan zeytin hasat şenliği formatının dışında, hatta farklı bir tarihte, örneğin hasat yapıldıktan ve tamamen fabrikalarda zeytin sıkma işleminin bitiminden sonra belki bir fuar formatında ve İstanbul, hatta bir Avrupa ülkesinde bir organizasyon düzenleyerek tanıtım yapmalıyız.

Mümkünse sadece zeytinyağı üreticilerinden oluşacak bu komite ile çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız” dedi.

GENİŞ İÇERİKLİ BİR PROGRAM…

Özellikle hasat şenliğinin ilk günü yapılacak açılış programında alandaki insanları sıkmama adına konuşmacı sayısına dikkat edeceklerini belirten Kaymakam Böke; “Şenliğin renkli geçmesi ve insanların keyif alması için zengin içerikli bir program hazırlamaya çalışıyoruz. Sadece bir zeytin bahçesinde zeytin hasadı, bir fabrikada da sıkma işlemi ve bir de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda bir sempozyum Atapark’ın dışında olacak. Kalan tüm program bu alanda gerçekleşecek. Böylelikle insanları oradan oraya sürüklemeyecek veya kalabalıkları aynı anda düzenlenecek programlarla bölmeyeceğiz.

Akşam bölümünde ise geçen yıllarda olduğu gibi konser etkinlikleriyle Milaslıların güzel ve keyifli bir zaman geçirmelerini sağlayacağız” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, 12 Kasım Cuma günü ilçemize birçok ulusal basının temsilcilerinin geleceğine dikkat çekerken, ünlü televizyon programcısı Mesut Yar’ın da şenliklere katılacağı duyuruldu.

Öte yandan Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu da, geçtiğimiz yıllarda festival programı kapsamında düzenlenen ‘Yöresel Yemek Yarışı’nın bu sene de yapılacağını, ilçeye bağlı mahalleler arasında yapılacak yarışmaya yaklaşık 20 mahallenin katılacağını söyledi. 

Kaymakam Böke’nin başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından hep birlikte yenilen yemekte de 7. Milas Zeytin Hasat Şenliği özelinde keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık