7. Zeytin Hasat Şenliği yarın başlıyor

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan Milas 7. Zeytin Hasat Şenliği, yarın başlıyor.

7. Zeytin Hasat Şenliği yarın başlıyor
  • 12 November 2021, Friday 9:26

İki gün sürecek olan Şenlik, yarın saat 10:00’da Baltalı Kapı meydanından başlayacak kortej yürüyüşü ile başlayacak ve Atapark’a gelinecek. Burada MİFAD’ın Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunları sonrasında protocol konuşmaları yapılacak ve ardından saat 13:00’de Kurudere Mahallesi’nde geleneksel zeytin hasatı yapılacak. Peşinden Kurudere Mahallesi’ndeki ALKMENE Zeytinyağı Fabrikası’nda yapılacak sıkım ile, taze zeytinyağı tadımı yapılacak.

Sıkım sonrası saat 15:30’da Prof.Dr.Osman Müfüoğlu’nun, Atapark’ta yapacağı söyleşi sonrası, Sınır Tanımayan Şefler’in Workshop’u ve Süreyya Üzmez Workshop’u ve Seçil Tireli ile Dr.Feyyaz Keskin’in katılacağı Kaliteli Zeytinyağı Tanıma Programları var.

Kurulacak standlarda firmalar ürünlerinin tanıtımını yapacak. Bu arada, Milas Memecik zeytininin erken hasat, soğuk sıkım zeytinyağlarının dünyaca ünlü kaliteli bir zeytinyağ olmasında öncü rolü olan ve Milas zeytinyağının tanınırlığı için büyük çabaları olan üretici Osman Menteşe, kendi standında, farklı bir sunum yapacak. Öğleden once ve öğleden sonra olmak üzere iki gün boyunca, standa gelecek izleyicilere, zeytin hakkında soracakları bütün konularda bilgi verecek. “Zeytin Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey, Ödüllü üretici Osman Menteşe’ye sorun” başlıklı etkinliklerini Cumartesi günü sabahı 11:30-15:30, öğleden sonra 15:30-17:00 saatleri arasında, Pazar günü ise sabah 10:00-12:00, öğleden sonra 15:30-17:00 saatleri arasında sürdürecek.

Programın yarınki bölümü,saat 17:30’da Atapark’taki müzik dinletiyle devam edecek. Saat 19:30’da ünlü televizyoncu Mesut Yar’ın sunumu, saat 20:00’de ise Gece Yolcuları’nın konseri var.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık