‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Menteşe ilçesinde bir dizi etkinlik düzenleneceği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 8 Mart Çarşamba günü saat Saat 09:30’da Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşımızın seslendirilmesi ve günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasının okunmasının ardından saat 10’da Valilik makamı, saat 10:45’te ise “Muğla Cezaevinde kalan kadın hükümlüler” ziyaret edilecek.

Saat 12:30’da ise, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenecek olan, daha önce hiç sinemaya gitmemiş ve sosyal- ekonomik destekten faydalanan 25 kadın hemşehrimizle öğlen yemeği yenecek ve sonrasında sinemaya gidilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün toplantı salonunda İŞKUR, KOSGEB, SYDV tarafından Mikro KREDİ hakkında eğitim, sonrasında Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Türk Halk Müziği dinletisinin ardından, etkinlik proramı tamamlanacak.

 

8 Mart Dünya Kadınlar

Günü mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan mesaj ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok büyük fedakarlıklar gösteren kadınlarımız, tüm dünya ulusları içinde en çok saygıya değer kadındır. Tarihimizin her döneminde fedakarlıktan çekinmeyen kadınlarımız, modem ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

Buna paralel olarak Türk kadınının, eğitimde, bilimde, sanatta, ekonomide, siyasette, kamu yönetiminde, kısacası hayatın her alanında yaptığı çalışma ile elde ettiği başarı her geçen gün artmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadınlarımız çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları bir bir elde etmiş, bu doğrultuda modem Türkiye’nin kurulması yolunda önemli misyon üstlenmiştir.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer, ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Ülkenin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk Kadını da uygar Türkiye’nin temel dokusudur. Türk demokrasisine yakışır bir tarzda, ülkemizi bekleyen çetin sorunları eşitlik ve beraberlik ruhu içinde göğüslemek için; eğitimde, istihdamda, yönetimde ve toplumsal yaşamdaki görev ve sorumlulukları eşit olarak paylaşma yolunda kadını ve erkeği ile omuz omuza yer almalıyız.

Kadınlarımızın siyasi, sosyal ve kültürel hayatta katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil tüm toplumun görevidir. Kadınlarımızın; eşit şartlarda eğitim-öğretimden faydalanmaları, meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olmaları, ailemizin ve ülkemizin huzurunu, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmalarını, dolayısıyla toplumun mutluluğunu ve refahını sağlayacaktır.

Bu anlamda Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, kadınlarımızın sosyo-kültürel ve ekonomik hayata etkin olarak katılması, sosyal ilişkilerini, özgüvenlerini geliştirmeleri için Kadın Konukevleri aracılığıyla sosyo-ekonomik destek, ücretsiz kreş, rehberlik ve danışmanlık ile destek vermekteyiz. Kadınların şiddete karşı korunmalarına yönelik olarak Kurumumuz bünyesinde hizmet vermekte olan Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattı ile onlara bir telefon kadar yakın olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın haklarını öğrenmesi, geliştirilmesi yönünde çaba göstermesi, kadın-erkek tüm toplumun bunun gerekliliğine inanması ve cinsiyet ayrımcılığının sona ererek, tartışılan bir konu olmaktan çıkması arzusu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılar sunarız.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık