8 Mart mesajları..

8 Mart mesajları..

Muğla Valisi Esengül Civelek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sayın Vali’nin mesajı şöyle:
“Cumhuriyetin 1923 yılında ilanıyla başlayan süreçte Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen reformlar; kadınların erkeklerle birlikte eşit birey, eşit yurttaş hakkını kazanmalarını ve toplumsal yaşamın her alanında yer almalarını sağlamıştır.
Günümüzde kadınların toplumsal yaşamın sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, sağlık alanlarında ve karar alma mekanizmalarında konumlarının güçlendirilmesi, erkeklerle birlikte eşit hak ve fırsatlara ulaşmaları konusunda yasalarımızda sağlanan kadın-erkek eşitliğinin uygulamaya yansıtılması amacıyla önemli çalışmalar yürütülmektedir. 
İlimizde de kadınlarımızın sosyo-ekonomik konumlarını geliştirecek, aile içinde rollerini güçlendirecek, yaşam standartlarını iyileştirecek, daha güvenli bir geleceğe adım atmalarını sağlayacak projeleri hayata geçiriyor bu sayede kadınlarımızın yaşamlarında fark yaratmaya çalışıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün fikirleri, vicdanları, emekleri ve yetiştirdikleri insanlar ile dünyanın daha yaşanır bir yer olmasını sağlayan bütün emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk devrimleri ve ilkeleri sayesinde birçok Avrupa ülkesinden önce kadınların erkeklerle eşit haklara, seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ne yazık ki son yıllarda izlenen ayrıştırıcı politikalar, sözde aydınlar tarafından yapılan içi boş açıklamalar nedeni ile kadınların ötekileştirildiğini, şiddete maruz kaldığını ve şiddetin teşvik edildiğini belirtti. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Kadınlarımız, annelerimiz, eşlerimiz, abla, kardeşlerimiz ve toplumsal hayatta her alanda görev alan emekçilerimiz. İlk Türk devletlerinden Kurtuluş Savaşı’nda Kuvay-i Milliye ruhuyla cepheye silah taşıyan, Atatürk devrimleri ile Cumhuriyet aydınlanmasında en önde rol oynayan kadınlarımızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün de dediği gibi; “Dünyada her şey kadının eseridir.” Türk Kadını ailesinin, toplumun temel direği, eğitim hayatının güler yüzlü öğretmeni, sağlığımızın doktoru, hemşiresi, ordumuzun gözü kara subayı, pilotu, mülkün temeli olan adaletin hakimi, savcısı, yaşadığımız şehirleri, binaları planlayan mimarı, mühendisi,  üreten köylümüzün emekçi elleri, milletimizin belediye başkanı, vekili, evladının da merhametli, fedakar annesidir. Ülkemizde ne yazık ki kadına şiddetin sorumlusu, kadınlarımızı hurafelerle ötekileştirmeye çalışan, kendisi çağımızda zihni ortaçağ karanlığında kalmış sözde aydın ve siyasilerdir. Türk Kadını bu karanlık odaklara en güzel cevabı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda yaptıkları, başardıkları ve yapacaklarıyla yine kendisi verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, daha yaşanır bir dünya yarattıkları için hepsine teşekkür ediyorum” dedi. 

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”  nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız.  Bizler, bu topraklar için, devletinin bekası, çocuklarının aşı için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadınının evlatlarıyız. 
Ezelden beri koca bir mirasın taşıyıcısı olan kadınlar… Nitekim 15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız, Nene Hatunların, Kara Fatma'nın, Şerife Bacı'nın, Gördesli Makbule'nin torunları olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 
Aydınlı Emir Ayşe'nin, 'Mademki burası bizim vatanımız, biz de bu vatanın olmalıyız' sözleri gibi hayat bulmuştur o gece. 11 kadınımız şehit olmuştur. Bu bilinçle, çocuklarımıza güzel bir geleceği, daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak en büyük temennimizdir”.
Milletvekili Gökcan, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak biz de kadınlarımız için projeler geliştiriyor, çalışmalar yapıyoruz.
Kadın en eski Türk tarihinden itibaren baş tacı edilmiş, yönetici konumunda olmuştur.
Yüce dinimiz de, kadına ayrı bir kudsiyet yüklemiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de, döneminde bir çok batılı ülkede olmayan hakları Türk kadınına armağan etmiştir.
Biz de AK Parti olarak, Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında kadınlarımız için her türlü pozitif katkıyı veriyoruz.
Çok sayıda mevzuat değişikliği, düzenleme ve kanunla kadınlarımıza pozitif ayrıcalıklar kazandırdık.
Bizler kadınlar olarak, savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok kadınların etkilendiği gerçeğini unutmadan istiklal, istikbal ve istikrar için yol almak durumundayız. Bu doğrultuda, ülkemizin kalkınmasına değer katmak, hayatı ve dünyayı güzelleştirmek isteyen kadınlar olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. 'Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet' ülküsüne inananlar yılmadan yola devam edecektir.  Bu inançla,  8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü en içten duygularımla kutlarım.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık