8. Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

8. Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
  • 15 September 2018, Saturday 11:31

Bu yıl 8’ncisi düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödül töreni, Çöllüoğlu Hanı’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül törenine; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Garnizon Komutanı Hava Albay Emel Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Belediye Meclis Üyeleri, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarları, merhum karikatürist Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ve dereceye giren karikatür sanatçıları katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını merhum karikatürist Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk yaptı. Selçuk, yarışmanın

 

düzenlenmesinde büyük emeği olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve eşi Elif Tokat’a teşekkür ederek konuşmasına başladı ve şöyle devam etti:

“Karikatür dünyasında ölümsüzlüğü kazanan duayen isim Turhan Selçuk’u, doğum yeri olan Milas’ımızda sevgi ve özlemle anıyorum. Bu yarışmanın çok daha uzun yıllar devam etmesini diliyorum.Bu sene 8’ncisi düzenlenen ve her geçen gün daha fazla yarışmacının katıldığı böylesi önemli bir sanat olayının Milas’tan dünyaya yayılması da ayrıca gurur vericidir” diyerek, merhum eşi Turhan Selçuk ile ilgili iki küçük anıyı anlattı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, törende yaptığı konuşmada; “Bu sene 8’ncisi düzenlenen yarışmaya 61 farklı ülkeden 514 karikatürist, 1847 eser ile katıldı.

İlçemiz açısından çok büyük önem arz eden, gerçekten dünyaya bir ışık ve nefes verme anlamında çok iyi organize ettiğimiz bir karikatür yarışması ile gündemdeyiz. Uluslararası niteliği artık iyice tescillenmiş, benimsenmiş bir yarışmadan söz ediyoruz.Milas gibi mütevazı bir ilçeden karikatür gibi seçkin bir sanata böylesi bir nefes ve katkı vermesinden onurluyuz ve her şeyden öte bir hemşehrimize olan vefa borcumuzu ödüyoruz.

Ülke olarak bizi dünyaya tanıtan karikatür üstadımıza vefa borcumuzu ödemekle övündüğümüzü ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.Ve arkasında çok güzel ve ciddi bir işbirliğinin olduğunu söylemek istiyorum.Her yönüyle, sonuçlarından son derece memnun olduğumuz ve daha yıllarca sürdürmeye kararlı olduğumuz bir organizasyon için buradayız.

Bu ödül töreni için İran’dan gelen konuklarımızın da belirttiği gibi, Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması, dünyanın bu alanda en önemli yarışmalarından biri haline gelmiştir.Çok saygın bir yarışma niteliğindedir.Gerçekten Türkiye’nin de en önemli karikatür yarışmasından biri olmuştur. Bu noktaya gelmemizde Sayın Ruhan Selçuk başta olmak üzere, Kamil Masaracı ve şimdiye kadar görev almış, emek vermiş bütün arkadaşlarıma, 8 yıldır yarışmaya katılan çok değerli karikatür sanatçılarımıza, jüri üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Çok güzel bir bileşen oluşturuldu.

Katılan herkes, ödül alsın almasın bizim için değerlidir. Bu yıl da katılan sanatçılar kadar jüri üyelerimize ve beraber çalıştığımız belediyedeki çalışma , herkese yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, böylesine prestijli bir yarışmanın ödül töreninde bizleri, burada yalnız bırakmayan ve onurlandıran siz değerli konuklarımıza da teşekkür ediyorum.

Gönül isterdi ki bugün aramızda dereceye girmiş ve ödül almaya hak kazanmış tüm sanatçılarımız burada olsun; ancak bazen sağlık, bazen ulaşım ve bezen de farklı gerekçelerle sanatçılarımız buraya gelemiyorlar.Ancak ne olursa olsun bizler bir şekilde ödüllerini kendilerine ulaştıracağız” diyerek, tüm sanatçılara ve ödül törenine katılanlara teşekkür ederek ‘hoş geldiniz’ dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bu sene 8’ncisi düzenlenen yarışma ile ilgili bir de ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Başkan Tokat, 8 yıldır her yarışmada, hem de ilk üçe giren eserler arasında mutlaka İranlı bir sanatçının olduğunu belirterek; “Bu da gösteriyor ki İranlı dostlarımızın gerçekten çok ince ve farklı bir mizah anlayışları var. Böyle olunca bize de mutlaka bir İran gezisi yapmak düşüyor” dedi.

Düzenlenen ödül töreninde son konuşmayı Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Kaymakam Arslan; “Her şeyden önce uluslararası bir organizasyonu yapmak ve sürdürmek gerçekten takdire şayandır. Bu anlamda başta belediye başkanımızı ve tüm belediye yetkililerimizi tebrik ediyorum.

Milas’ımızı ve ülkemizi dünya ölçeğinde tanıtacak, dünya ölçeğinde bizim değerlerimizi ortaya koyacak her çalışma bizim için kıymetlidir.

Karikatür, sanat anlamında çok ince bir zekâyı ve ince bir ruh halini yansıtan, ansiklopediler dolusu yazıp da anlatamayacağınız bir konuyu, durumu birkaç çizgi ile çok net bir şekilde ifade edebileceğiniz çok müstesna bir sanat.

Ben öncelikle bu yarışmaya ilgi gösteren, dünyanın dört bir tarafından katılım gösteren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Derece alan, başarı gösteren bütün eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum. Böyle bir yarışmanın artarak başarısının sürmesini diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, törene katılan ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Bu yıl ilk üç derecenin yanı sıra; Cumhuriyet Gazetesi, Scrikss, Milas Kent Konseyi, Labranda Su, Leman, Bayan Yanı ve Yapı Dergileri, İMOGA, Scheıder Temple ve Muğla Mimarlar Odası özel ödüllerinin de verildiği yarışmada;

Birinciliği Hırvatistan’dan Zarko Luetıczar, ikinciliği İran’dan Jaber Asadi ve üçüncülüğü yine İran’dan Nahid Zamani aldı.

Diğer ödülleri alan isimler ise şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Ayat Naderi (İran), Scrikss Ödülü Angel Romiro Zabata Moro (Kolombiya), Milas Kent Konseyi Özel Ödülü Milanko Kalicanin (Sırbistan), Labranda Su Özel Ödülü Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye), Leman Dergisi Özel Ödülü Wissam Asaad (Suriye), Bayan Yanı Dergisi Özel Ödülü Shahrokh Heidari (İran), Muğla Mimarlar Odası Özel Ödülü Pavel Costantin (Romanya), Yapı Dergisi Özel Ödülü Sajad Rafeei (İran), Schneider Temple Özel Ödülü Dariuzs Dabrowski (Polonya) ve İMOGA Özel Ödülü İgor Lukyanchenko (Ukrayna).

Ödül töreninin ardından protokol üyeleri ve davetliler, Çöllüoğlu Hanı’nda sergilenen karikatür eserlerini incelediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık