'Adalet Kervanı' Bugün Yola Çıkıyor

​​​​​​​Termik santralların doğa ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekmek, bu konuda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ‘ Adalet Kervanı’ oluşturuldu. Paylaşılan programa göre kervan bugün Datça’dan yola çıkacak.

'Adalet Kervanı' Bugün Yola Çıkıyor
  • 20 October 2023, Friday 11:10

Muğla Adalet Kervanı; KARDOK, Muğla Çevre Platformu, İklim Adaleti Koalisyonu, Ekoloji Birliği ortaklığında oluşturuldu. Adalet Kervanı, 20-28 Ekim tarihleri arasında, 20 Ekim’de Datça’dan başlayarak, Marmaris, Akyaka, Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum ve Ören’i ziyaret ettikten sonra kervanın yürüyüşü 28 Ekim’de Akbelen’de sona erecek.

Av. İsmail Hakkı Atal, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, Muğla'daki termik santrallerin kapatılmasına yönelik Aydın İdare Mahkemesi tarafından yaklaşık 30 yıl önce verilen ve Danıştayca onanan mahkeme kararlarının halen uygulanmadığını belirterek, durumun hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu açıklamıştı.

Termik santrallerin, mahkeme kararına uyularak kapatılması için çevreciler Datça’dan başlayıp sırasıyla Marmaris, Akyaka, Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum, Ören ve Akbelen’e ulaşacak. 20 Ekim'de başlayacak program, 28 Ekim tamamlanacak ve Akbelen'de çevreci gruplarla buluşularak açıklamalar gerçekleştirecek.

Kervan öncesi yapılan açıklamada, termik santrallerin Muğla’da 68 binden fazla insanın erken ölümüne neden olduğu belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık