‘Aday Öğretmenler’den örnek davranış

ÖNDER Haber -

‘Aday Öğretmenler’den örnek davranış

İlçemizdeki 26 Öğretmen adayı, Aday Öğretmen Yetiştirme Program Koordinatörü Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Er ve Koordinatör, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ali Pilavcı eşliğinde toplum yararına gönüllü çalışma gerçekleştirdiler.

Kazıklı, Taşlı ve Bozbük koylarını deniz kıyı şeridinin bazı bölgelerinde gerçekleştirilen temizlik çalışması sırasında aday öğretmenler tarafından yaklaşık 4 ton atık toplandığı bildirildi.

Amaçlarının sosyal etkinlikler yönetmeliğinde belirtilen toplum yararına çalışma ve gönüllü katılım etkinliğine aday öğretmenlerle farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Program Koordinatörü Şube Müdürü Abdullah Er, “Aday öğretmenlerimiz gelecek yıllarda öğrencilerine her türlü bilgi ve birikimlerini aktaracaklar. Son yıllarda ne yazık ki kıyılarımız çok fazla kirlenmeye başladı. Aday öğretmenlerimiz öğrencilere, insanların doğaya karşı olan olumlu ve olumsuz davranışları ile hakkında da bilgiler aktararak, kıyı şeridinden topladıkları atıklarla örnekler verebilecekler. Okullarımız öğrencilerimiz için sadece ders kitabı demek değil. Öğrencilerimizin hem eğitimlerini verimli bir şekilde tamamlamalarını, hem de çevresine duyarlı nesiller olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Bazı atıkların karada ve denizde uzun yıllar bozulmadan kalabildiğine bunun da çeşitli tehlikelere neden olduğuna dikkat çeken Er, “Denize atılan atıklar denizlerimizi kirlettiği gibi ne yazık ki deniz canlılarına da zarar veriyor. Balık tutmada kullanılan misina 600 yılda, plastik şişe 450 yılda, alüminyum teneke 200 yılda, plastik torba 20 yılda doğada yok olabiliyor. Etkilenen sadece denizler değil. Çöpler tüm su yollarını ve kıyıları tehdit etmekte” dedi.

Öğretmen adayları Rabia Kara, Tuğba Türkoğlu, Kemal Çetinkaya, Dudu Özdemir, Şükriye Çorapçı, Sinem Birgi, Senem Kaçmaz, Anıl Gencer, Fatma Çoban, Recep Emektar, Orhan Türk,  Tuğçe Takım, Serpil Dağ, Nazlı Ş. Mıhladız, Aylin Uçar, Ferhat Söyler, Hatice Muslu, Fatma Yıldız, Hibasinem Turhan, Mustafa Ertürk, Nazife K. Kabaçam, Fatma Taşdibi, İsmail Güçlü, Başak Özdemir, Buğse Kaya ve Zekiye Sulu’nun katılımıyla gerçekleştirilen kıyı temizlik çalışmasında cam şişeler, cam kırıkları, plastik tabaklar, pet şişeler, halat ve ipler, lastik ve çuvallar, giysiler, şişe kapakları, ambalaj atıklarından oluşan yaklaşık 4 ton çöp topladıklarını belirten Er, mahalle yerleşke halkı ve halk plajında denize girenler tarafından aday öğretmenlere çalışmalarından dolayı teşekkür edildiğini de sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık