ADD Milas Şubesi’nden Suç Duyurusu!

A.Kemal KAŞKAR -

ADD Milas Şubesi’nden Suç Duyurusu!

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi tarafından, Başbakan, ilgili bakanlar ve tüm ilgili kamu görevlileri hakkında; Mesut Barzani’nin 27 Şubat 2017 tarihinde İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havaalanlarındaki karşılanmaları sırasında TCK m. 215, 220/8, 257, 266, 301, 302, 340, 341 ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu m.7/2 kapsamındaki suçları işledikleri iddiasıyla, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak 2 Mart 2017 tarihinde, ADD Milas Şube Başkanı Ali Ayaz imzasıyla Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçenin ‘Açıklamalar’ bölümünde, başvurunun gerekçelerine ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi:

 

‘Bayrak’ statüsü

taşımamaktadır

1)27.02.2017 tarihinde, bağımsız bir devlet olmayan, uniter bir devlet olan Irak’ın sadece bir bölgesini temsil ettiği iddiasında olan Mesut Barzani İstanbul Atatürk Havaalanına geldiğinde, Türk Bayrağı’nın yanına, sözde Kürdistanı temsil ettiği iddia edilen bir bölgenin bayrağı asılmıştır.

Yine havaalanındaki devlet konut evinde de şanlı bayrağımızın yanına bu bölge bayrağı tekrar konulmuştur.

Aynı gün aynı şahsın Ankara’da yapılan karşılamasında da yine Ankara Esenboğa havalimanına yine söz konusu bölge bayrağı (flaması), Türk Bayrağı ile eşit düzeyde asılmıştır.

Oysa ki Irak Anayasasında böyle bir bayrak bulunmamaktadır. Yani bu asılan nesne bir bayrak statüsü taşımamaktadır. Şanlı Türk Bayrağı’nın yanına eşit düzeyde asılması başlı başına bir suçtur.

2)Türkiye’nin ve dünyanın hiçbir devletinin tanımadığı bu bölge temsilcisi, uluslararası diplomatik kurallar, uluslararası antlaşmalar ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ve kanunlarına rağmen, bir devlet başkanı gibi Cumhurbaşkanı ve Başbakan düzeyinde ağırlanmaktadır.

Oysa ki devlet başkanı düzeyinde ancak Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ağırlanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile eşit statüde olmayan bir kişinin, devlet başkanı statüsünde ağırlanması suretiyle TCK 301. maddesinde tanımlanan suç işlenmiştir. 

 

Bir bölgeyi

devletleştirmeye

çalışmanın açık

ifadesidir

3)Barzani’nin liderliğini yaptığı örgüt, ırk esasına dayalı bir devlet kurmak için öteden beri mücadele etmektedir. Barzani, ABD’nin Irak’ı işgal ettiği dönemde, uniter Irak devletini parçalamak üzere çalışmalar yapmış ve sonuçta bölgesel bir alanın temsilcisi olmuştur.

Sabittir ki bu yapı, Türkiye’yi bölme amacıyla terör eylemleri yapan PKK’ya, Suriye’yi bölmeyi amaçlayan PYD’ye, İran’ı bölmeyi amaçlayan PJAK’a yardım ederek, BOP planında da yer alan Türkiye, Irak, Suriye ve İran’ı parçalayarak bir kürt devleti kurmaya çalışmaktadır.

Bu tablo ne yazık ki, bir bölgeyi devletleştirmeye çalışmanın açık ifadesidir, bu tablo Irak’ın devlet bütünlüğünü yok sayan bir anlayışın ifadesidir.

Bu tablo, uniter bir devlet olan Suriye’nin PYD/PKK gibi terör örgütlerince işgal edilerek “kanton” adını verdikleri bölgelerin de devletleştirilmesinin önünü açacak hazin bir çöküşün göstergesidir.

Bu tablo, Türk Ulusunun etnik açıdan parçalanarak, Ortadoğuda Türkiye, Irak, Suriye ve İran’dan alınacak parçalarla kurulacak BOP uşağı bir devletin görüntüsüdür.

10 yıl öncesine kadar Irak toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdi. Sözde büyük kürdistan kuruluncaya kadar bütün kırmızı çizgilerimiz silinecek mi? Oysa ki komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı göstermek, Atatürkçü dış politika ilkelerinin temelidir. Irak’ın, Suriye’nin, İran’ın bütünlüğü, Türkiye’nin bütünlüğüdür. Gerek o flamanın çekilmesi, gerekse bir bölge temsilcisine devlet töreni, protokolü uygulanması, Türk Bayrağı uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizin, Milletimizin ruhunu acıtmıştır.

4)Olay 27.2.2017 tarihli her iki havaalanının kamera kayıtları ile sabittir, her iki havalimanından da celbini talep ediyoruz.

Suç konusu olay 27.2.2017 tarihli TV tüm haber kanallarında yer almıştır, tüm kanallardan haberin yayın kaydının celbini talep ediyoruz.

Suç konusu olay ayrıca çok sayıda internette de çok sayıda web sitesinde haber yapılmıştır, ilgili yerlerden celbini talep ediyoruz.

5)Türkiye’nin devlet olarak tanımadığı, muhatap almadığı, devlet statüsünde olmayan, hatta Türkiye’yi bölmek için silahlı mücadele ederek binlerce asker ve sivil vatandaşımızı şehit eden terör örgütlerine destek veren, uniter devlet olan Irak’ın sadece bir bölgesinin flamasının, Türk Bayrağı ile eşit muamele görmesi, göndere çekilmesi ve yine bu bölgenin temsilcisinin devlet başkanı statüsünde ağırlanması aşağıdaki şu suçların işlenmesine neden olmuştur:

TCK m. 215: Suçu Ve Suçluyu Övmek / TCK m. 220-8: Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgütün Veya Amacının Propagandasını Yapmak / TCK m. 257: Görevi Kötüye Kullanma / TCK m. 266: Kamu Görevine Ait Araç Ve Gereçleri Suçta Kullanma / TCK m. 301: Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama / TCK m. 302: Devletin Birliği Ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak / TCK m. 340: Yabancı Devlet Başkanına Karşı Suç / TCK m. 341: Yabancı Devlet Bayrağına Karşı Hakaret / 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu m.7-2: Terör Örgütünün; Cebir, Şiddet Veya Tehdit İçeren Yöntemlerini Meşru Gösterecek Veya Övecek Ya Da Bu Yöntemlere Başvurmayı Teşvik Edecek Şekilde Propagandasını Yapmak

6)Bu suçlar nedeniyle, Başbakan ve tüm ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık