Afet alanlarında incelemelerde bulunan İsmail Atıcı: “YARALARIMIZI EL BİRLİĞİYLE SARACAĞIZ”

Milas’ta orman yangınından zarar gören kırsal mahallelerde incelemede bulunarak açıklama yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yerleşim alanlarında da hasara sebep olan yangının aynı zamanda çiftçilerin, üreticilerin geçimini sağladıkları tarımsal ve ormanlık alanlarda ciddi hasara sebep olduğunu söyledi. 

Afet alanlarında incelemelerde bulunan İsmail Atıcı: “YARALARIMIZI EL BİRLİĞİYLE SARACAĞIZ”
  • 10 August 2021, Tuesday 9:21

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MİZO’da görevli ziraat mühendisleri Yusuf Ören ve Abdullah Öz ile birlikte Milas’ta bir haftayı aşkın bir süredir devam eden orman yangınlarında zarar gören kırsal mahalleleri ziyaret etti. 
Mahalle muhtarları ve yöre insanıyla bir araya gelen, yangının yarattığı hasarlar konusunda bilgi alan Başkan Atıcı, MİZO olarak çeşitli ikramlarda bulundukları afetzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, bu acıyı en derinden paylaştıklarını söyledi.  Ziyarette yangın söndürme çalışmalarında görev alan ekiplerle de görüşerek personele kolaylıklar dileyen Başkan Atıcı, yangının büyüklüğü göz önüne alındığında neyse ki çok fazla evin yangından zarar görmediğini ancak kırsal mahallelerde geçimini sağladığı tarımsal ve ormanlık alanlarda hasarın büyük olduğunu ifade etti. 
Yangının sebep olduğu yaraların el birliğiyle sarılacağını ifade eden Başkan Atıcı, “Çok büyük bir tehlike atlatan Bayır, Gürceğiz ve Akçakaya mahallelerimizi ziyaret ederek yangının yaptığı hasarları yerinde inceledik ve vatandaşlarımızla görüştük. Sevindirici haber evlerde önemli bir hasar yok. İki ev hasar görmüş. Kötü haber ise çiftçilerimizin zeytinliklerinin tamamına yakını ya yanmış ya da zarar görmüş, arı kovanları yanmış. Köylülerimiz evlerini kurtardıklarına sevinirken, yanan zeytinlerine, yanan kovanlarına, arılarına ve en çok da kaybolup giden yemyeşil ormanlarına, doğal güzelliklerine çok üzülüyorlar. Yanan ormanlara bakmak bile istemiyorlar.” dedi.
“TÜRKİYE EŞİNE AZ RASTLANIR BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYOR”
Yangını ilk günden bu yana yakından takip ettiğini ifade eden Başkan Atıcı, yangın söndürme çalışmalarında ve yardımlaşma konusundaki örnek dayanışmaya vurgu yaptı.  
“Türkiye bu yangınlarda eşine az rastlanır bir dayanışma örneği sergiledi.” diyen Başkan Atıcı, geçmişte olduğu gibi bugün de her şartta çiftçilerin yanında olduklarının altını çizerek şunları kaydetti:
“Ziraat Odası olarak onların acılarını paylaşırken hayvanları için yem, saman, yonca ve paketlik ot desteğinde bulunmaya başladığımızı, Türkiye genelinde Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar'ın talimatıyla 765 Ziraat Odasından zarar gören çiftçilerimiz için maddi destek kampanyası düzenleneceğini bildirdik. Çok güzel bir dayanışma var. Onu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin her yerinden geçmiş olsun dilekleri ve yardım talepleri alıyoruz.
Devletimiz Muğla'yı Afet bölgesi ilan ederek çiftçilerimizin tüm mağduriyetinin giderileceğini bildirmiştir. Ayrıca Milas ilçemizden ve Türkiyemizin her tarafından yardım talepleri gelmektedir Dayanışma gösteren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca dikim zamanında çiftçilerimize hem zeytin hem de meyve fidanı temin edilecektir. Zarar gören tüm mahalle halkımıza geçmiş olsun diyorum. Hâla sürmekte olan yangının bir an önce tamamen söndürülmesini diliyorum.”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık