Ağaoğlu Projesi’ne yeniden “ÇED Olumlu” kararı..

Net Holding A.Ş'nin Milas Turizm Kenti projesine yeniden ÇED olumlu kararı alındı.

Ağaoğlu Projesi’ne yeniden “ÇED Olumlu” kararı..

Bilindiği gibi kamuoyunda büyük tepki toplayan önceki karar ve bu karara göre Milas Belediyesince verilen ruhsatlar iptal edilmiş, bu arada aynı arazinin 500 bin metrekarelik bölümüne firma tarafından 25 bin adet Avakado ağacı dikimi yapılmış, bu nedenle de arazi teraslanmıştı.

Bu bölgedeki daha önce firma tarafından geri çekilen proje için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden “ÇED Olumlu” kararı verildiği öğrenildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ''Bilindiği üzere, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan arsa ve araziler üzerinde yapılacak Milas projesi kapsamında, düzenlenme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi Net şirketler grubu ile Ağaoğlu şirketler grubu arasında 2006 yılında imzalanmıştı. Ağaoğlu tarafından, şirketimize bugün yapılan bilgilendirmeye göre Muğla'nın Milas ilçesi Dörttepe Mahallesi mevkii sınırları içerisinde yapılması planlanan 'Turizm Kenti' projesiyle ilgili olarak, 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereğince, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'çevresel etki değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir.'' ifadesi kullanıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık