Aile Sağlığı Merkezi’nin jeneratörünü çaldılar!..

Önceki gece, ilginç hırsızlık olaylarından biri daha yaşandı. Milas 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin, elektrikler kesildiğinde devreye girerek, aşıların ve ilaçların saklandığı buzdolaplarının çalışmasını ve aşıların bozulmasını engelleyen jeneratörü çalındı.

Aile Sağlığı Merkezi’nin jeneratörünü çaldılar!..

7 Aile Hekiminin bulunduğu 2 No’lu Aile Merkezi, yoğun poliklinik hizmeti verirken, bir yandan da koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, toplumu hastalıklardan korumak için birçok hizmet veriyor. Bunlardan en önemlisi de bebek-çocuk-gebe izlem  ve bu riskli grupları birçok bulaşıcı hastalıktan korumak için aşılama yapmak. Bu aşıların koruma özellikleri için en önemli kriter de, Aşı Dolaplarında belli ısı aralıklarında korunmaları. Elektrik kesintilerinde, Jeneratör olmadan aşıları korumak mümkün değil. Bu nedenle Jeneratör Aile Sağlığı Merkezleri için hayati önemdedir.

İşte yapılan hırsızlık, bu açıdan çok önemli.. Sadece çalınan bir makine değil, Sağlık Merkezi’nin bu en temel görevlerini sürdürmesinin de engellenmesi anlamına geliyor.

2 No’lu Aile Sağlığı Personeli ve doktorlar, “9 Ocak Pazartesi sabahı Aile Sağlığı Merkezine gittiğimizde, malesef Jeneratörün çalınmış olduğunu gördük. Halkın Sağlığı için hizmet veren bir kurumdan Jeneratör neden çalınır acaba, şaşkınlık içindeyiz” dediler.

Jeneratör, Aile Sağlığı Merkezi’nin arka tarafındaki bir tel kafes içine korunmakta ve elektrik kesildiği an devreye girerek, soğutucuların ara vermeden çalışmalarını sağlamaktaydı.

Emniyet güçleri, konuyla ilgili araştırmalarını başlattılar.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık