‘Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele’ açıklaması

ÖNDER Haber -

‘Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele’ açıklaması

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; akaryakıt kaçakçılığı ve kaçak akaryakıt kullanımının; vergi kaybına, haksız kazanç sağlanmasına ve çevre kirliliğine sebep olmasının yanısıra vatandaşlarımızın araçlarına hasar vererek ekonomik kayıplara da neden olan çok boyutlu zararlarına dikkat çekilerek şöyle denildi:

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele ve Petrol Piyasası denetimlerini, ilgili mevzuat ve “Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı” çerçevesinde sürdürmektedir.

Bu kapsamda; sorumluluk bölgemizdeki akaryakıt istasyonları son beş yılda 853 defa ulusal marker denetimine tabi tutulmuştur. Ayrıca akaryakıt sevki yapan tankerler ile ticari maksatla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda da 431 ayrı denetim faaliyeti icra edilmiştir.

Bu faaliyetler neticesinde, ulusal marker denetiminden geçersiz çıkan 164 bin 161 litre mazot ve 5 bin 778 litre benzin tespit edilmiş olup 19 şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 16 akaryakıt istasyonu hakkında ise lisans dışı faaliyetleri nedeniyle Petrol Piyasası Kanunu gereğince yasal işlem yapılmıştır.

Tüm suç türlerinde olduğu gibi Akaryakıt Kaçakçılığı olaylarında da, halkımızın farkındalığı ve duyarlılığı, mücadelemize olumlu katkıda bulunacaktır.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, toplum destekli güvenlik anlayışı çerçevesinde, petrol piyasası denetimlerinin yanısıra, halkımızın sağlığını tehdit eden, vergi kaybına neden olarak ekonomiye zarar veren ve haksız kazanç sağlanan tüm kaçakçılık olayları ile mücadelesini azim ve kararlılıkla devam ettirmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık