Akbelen nöbetçilerine tahliye girişimi..

Dün, Akbelen ormanının girişinde direnişlerini sürdüren İkizköy Çevre Komitesi’nin çadırlarının bulunduğu Alana gelen Milas Kaymakamı ve Jandarma Komutanı, Muğla Valiliği’nin 4 Ağustos tarihli Muğla ormanlarına giriş, konaklama vb. faaliyetlerini yasakladığı genelgesi gereği, bu alanın boşaltılmasını istedi. İkizköylüler, burasının sıradan bir yer olmadığını, ayrıca özel mülkiyet olduğunu, burada ormanın kesilmemesi için bulunduklarını ve ayrılmayacaklarını, eğer buradan ayrılmamızı istiyorsanız bunu bize yazılı olarak tebliğ etmelisiniz ki biz de mahkemeye itiraz edebilelim dediler.

Akbelen nöbetçilerine tahliye girişimi..
  • 10 August 2021, Tuesday 9:32

Uzun sure İkizköylüleri ikna etmeye çalışan yetkililer, bakanın buradaki kesimi durdurduğunu ve kesinlikle kesim yapılmayacağını bildirdiğini belirterek, burayı boşaltmaları gerektiğini belirttiler. Köylüler ve çevreciler de, kesinlikle ayrılmayacaklarını, yazılı emir tebliğ edilmeden gitmeyeceklerini belirttiler.

Bir gün once yaşanan 100 ağacın kesilmesi gerginliğinden sonra, İkizköylüler ve nöbete katılan çevreciler, nöbete devam ediyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık