Akbelen Ormanı davasında 3. keşif yarın!..

* “8 Ağustos Pazartesi Saat 10.00'da İkizköy’de Buluşuyoruz”

Akbelen Ormanı davasında 3. keşif yarın!..
  • 07 August 2022, Sunday 13:15

Bir yılı aşkın bir süredir Akbelen Ormanı’nın yokedilmemesi için direnişini sürdüren İkizköy Çevre Komitesi, ikinci bilirkişinin raporunun bütün gerçekleri ortaya koymasına karşın, mahkemenin üçüncü kez Keşif kararı vermesi sonrasında, bugün yapılacak olan keşif için tüm vatandaşlara bir çağrı yayınladı. İkizköy Çevre Komitesi’nin açıklaması şöyle:

“Geçen yıl Nisan ayında, Akbelen Ormanı’nın yok edilerek alanda kömür madeni işletilmesi için verilen iznin iptali için Tarım ve Orman Bakanlığına karşı açtığımız davada; Mahkeme bilirkişi incelemesi ve keşfin bir kez daha tekrarlanmasına karar verdi.

İlk keşifte avukatlarımız hakarete uğradı; uzmanlarımızın ve davacı olarak bizim konuşmamıza izin verilmedi.

İkinci keşiften sonra, 4 uzman “Maden Akbelen Ormanını, tarım alanlarını, zeytinlikleri, su havzasını yok edecek; geri döndürülemez ekolojik yıkım yaratacak” diye vurgulamasına rağmen, rapor sonuç kısmında “ama elektrik üretmemiz lazım” denerek bitirildi.

Oysa meslek odalaro TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın ortak yayınladığı rapor gösteriyor ki, ne Muğla, ne Ege Bölgesi, bu eski ve kirli s antrallere muhtaç değil! Akbelen Ormanını elektrik için kurban etmek zorunda değilsiniz!

Bu arada, Akbelen Ormanı’nın içinde ve çevresinde zeytinlikler olduğu bilirkişi ve Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından tespit edildi. Şirketin “Zeytincilik Yasası bizi engelliyor” açıklamasını, Danıştay’ın zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan Maden Yönetmeliği değişikliğinin yürütmesinin durdurulması kararı kaldırıldı. Şirket ve iktidar partileri tarafından Zeytincilik Kanununda benzer bir değişiklik için hazırlık ve lobi yapıldığı ortaya çıktı.

Tüm bu hukuki ve politik gelişmeler oladursun, İkizköylüler olarak, dostlarımızla birlikte tam 1 yılı dolduran orman nöbetine devam ediyoruz.

Üçüncü keşfe, işte bu dirayetli direnişin, gönüllü hukuk ekibimizin ve gönüllü uzmanlarımızın gücü ve bütün bu yoğun süreçte bizi yalnız bırakmayan İkizköy’ün Dostlarının dayanışması ile gidiyoruz. 

Bilimsel ve hukuki etikle, vicdan ile hareket edildiğinde, üçüncü keşif ve bilirkişi incelemesinden, ormanımızın ağacı, kuşu, mantarı, çalısı, toprağı, suyu ile bir bütün olarak orman olarak korunması ve kömür madeni işletme izninin iptali yönünde bilimsel görüş çıkacağına tüm yüreğimiz ve aklımızla inanıyoruz.

Bir kez daha #AkbelenİçinAdalet demek üzere, tüm İkizköy Dostlarını, yaşam savunucularını, ekoloji mücadelesi veren tüm yoldaşlarımızı, doğanın ve toplumun yararını gözeten tüm demokratik kurumları bekliyoruz.

En kalabalık halimizle hep birlikte bir kez daha haykırmak için 8 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00’da buluşuyoruz:

#AkbelenOrmanınıVermeyeceğiz !

#AkbelenİçinAdalet

İkizköy Çevre Komitesi”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık