Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Akbelen’de, ‘bakanlar geldi’ duyumu üzerine tepki..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile YK Enerji ortaklarından LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in İkizköy’deki kömür madeni sahasını inceleyeceği duyumunu alan çevreciler, maden sahası önünde toplandı. Bakanların başka bir girişten alana girdiğini öne süren çevreciler, Linyit Direktörlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Akbelen’de, ‘bakanlar geldi’ duyumu üzerine tepki..

Milas’taki 2 termik santrali besleyen maden sahasının Akbelen Ormanı’na doğru genişlemesini engellemeye yönelik başlatılan direnişin 1. Yılında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile YK Enerji ortaklarından LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in dün bölgeye geleceği duyumunu alan İkizköylüler, Çamköylüler ve çevreciler; bakanlara taleplerini aktarmak için daha önce kamulaştırılan İkizköy Işıkdere Mevkisi önünde nöbet tutmaya başladı. Çevrecilerden Deniz Gümüşel’in açıklamasına göre; pankart ve sloganlarla alanda bulunan çevrecileri gören güvenlik şeflerinin uzun telefon görüşmeleri sonucu, heyetin programı değiştirildi. Heyet; alana maden sahası ana girişinden giriş yapmadı. Çevreciler pankartlarıyla eylem yaparken saha üstünde bir helikopter uçuyordu.

YK Enerji ortaklarından Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin helikopterde olduğunu tahmin eden vatandaşlar, YK Enerji Linyit Direktörlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Linyit Direktörlüğü önünde İkizköy Kardok Derneği Başkanı Nejla Işık tarafından yapılan açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanı’na bir çift sözümüz var. Bu ormanları madenlere peşkeş çekmeyelim.  Kömüre feda etmeyelim. Ormanları satan olarak değil, koruyan bir bakan olsun yanımızda. Tüm Türkiye karşısında, ormanların önünde duran bakan olarak olsun. Satan değil, peşkeş çeken değil. Koruyan bir bakan olsun. Burada dururken başımıza güneş geçti. Enerji bakanımıza sesleniyoruz. Artık enerjimizi güneşten alalım. Ormanı, zeytinleri yok ederek değil. Ortalık doğal kalsın artık.” dedi.

Işık, ifadelerinin devamında, “Şu bedenimiz feda olsun toprağımız için, zeytinimiz için, ormanımız için. Güneşte de yansak, madende de yansak kurusak, Nihat Özdemir’in karşısına geçip de köylüler olarak ‘İkizköy’ün toprakları satılık değil!’ diyecektik. Sen Türkiye’nin en zenginlerindensin. Ama senin paran İkizköy’ün topraklarını almaya yetmez! Bizim burada aslan gibi bedenimiz var! Ne Akbelen’i ne İkizköy’ü ne de toprağımızı vereceğiz!” diye konuştu.

Çevreciler, eylemin ardından vadi içine girmek isteyince güvenlik şefleri tarafından engellendi.

Haberi yayına hazırladığımız sırada bağlantı kurduğumuz YK Enerji yetkilileri ise, şirket yönetim kurulu toplantısı için kısa bir süreliğine Nihat Özdemir’in santrala geldiğini, bakanların gelmesinin söz konusu olmadığını belirttiler. İkizköylüler ise, gazetemiz baskıya gitmek üzereyken geçtikleri son dakika bilgisinde, sabah kendilerine şirket içinden gelen haberin doğru çıkmadığını, gelenin bakanlar değil, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı olduğunu bildirdiler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis