Akbelen’de olaylı keşif

Akbelen'de köylü ve çevrecilerin 2 yıldır nöbet tuttuğu alandan çıkarıldığı ve özel eşyalarına el koyulduğu nöbet alanında arazi tespiti için bilirkişi keşfi yapıldı. Keşfe dosyanın avukatı alınmadı. Vatandaş kendilerine yapılan olağanüstü güvenlik önlemlerine tepki göstererek isyan etti: "Biz teröristiz, bizi ondan koymuyorlar içeri!" Nöbet alanına alınan diğer Avukat Arif Ali Cangı ise “Nöbet alanına konulan konteynırın üzerinde Yeniköy Kemerköy yazıyor.” Dedi.

Akbelen’de olaylı keşif
  • 15 September 2023, Friday 12:39

Milas‘a bağlı İkizköy‘deki Akbelen Ormanı‘nın madene kurban edilmemesi için direnişçilerin iki yıldır nöbet tuttuğu ve geçtiğimiz gün jandarmalar tarafından zorla çıkartıldığı alanda dün tespit yapıldı. İkizköylülerden Hasan Demir’in, KARDOK‘a [Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği] tahsis ettiği özel araziden direnişçilerin çadırları ve gıda malzemeleri Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edileceği belirtilerek jandarmalar tarafından alınmıştı.

Bilirkişilerin 15.30’da başladığı arazi tespitine direnişçiler alınmadı. Tespite İkizdere Çevre Komitesi Başkanı Nejla Işık ve Avukat Arif Ali Cangı alındı. Alanda yaklaşık 30 direnişçi protesto gerçekleştirdi. Dün yapılan tespite alınmayan Hasan Demir jandarmalara tepki gösterdi: “Mal sahibi olarak beni koymuyorlar. Adalet duysun, adalet!”

“BU HUKUKA AYKIRI BİR EMİR”

Tespit dosyasında vekaleti bulunan Avukat Pınar Gayretli de alana alınmadı. Gayretli jandarmaların barikatları önünden şu açıklamada bulundu:

“Şu anda özel mülk olan, köylülerden birine ait araziye alınmamamız sebebiyle açmış olduğumuz bir delil tespit davasının keşfi gerçekleşiyor. Bu davada ben avukatlardan biriyim ve buna rağmen ben keşif mahaline alınmıyorum. Ve alınmamamın hukuken hiçbir sebebi yok ve şu an bir emir varsa bile bu hukuka aykırı bir emir.”

‘BİZ TERÖRİSTİZ, BİZİ ONDAN KOYMUYORLAR İÇERİ!’

Ayrıca arazinin sahibinin kızı olan Nadife Asar, bölgede alınan yoğun güvenlik önlemlerine tepki göstererek alana kimlikle girip çıkmak zorunda bırakıldıklarını ifade edip kendilerine yapılan müdahaleye karşı şu eleştiride bulundu: “Biz teröristiz, bizi ondan koymuyorlar içeri!”

‘İNSANIN DEĞERİ DÜŞMÜŞ TÜRKİYE’DE’

“Seni kendi tapulu arazine bile koymuyorlar, orada bile kovalıyorlar yani. Biz babamız hasta olsa yanına nasıl çıkacağız, her yer kapalı. 95 yaşında koca adam. Nereden gireceğiz biz oraya, nereden girecek ambulans? Havadan helikopterle mi geçeceğiz? İnsan köylüyü bir düşünür ya. Bir kere düşünür. Giremiyoruz. Önümüzü askerler kapattı.”

Ekmekleri araçları içeri almadıkları için ellerinde yürüyerek çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten Asar, ne yaşlıya ne de köylüye saygının kalmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Hiç utanmıyorlar, bakıp bakıp gülüp gülüp geçiyorlar. Eğlence gibi yani. İnsanın değeri düşmüş yani Türkiye’de. Bizim hiç değerlerimiz yok.”

“KONTEYNIRIN ÜZERİNDE YENİKÖY KEMERKÖY YAZIYOR”

Keşif sonrası nöbet alanın yeni hale ile ilgili gözlemlerini anlatan Avukat Arif Ali Cangı, “İçeriye girdik, tutanağa yazdırdım. Adeta düşman işgalinden kurtarılmış alan görüntüsü vardı. Oraya konulmuş üzerinde bayrak sallanan konteynır ve yere dökülen mıcırla bu görüntü verilmeye çalışılıyordu. Ancak konteynırın üzerinde Yeniköy Kemerköy yazıyor. Numarasını da vereyim, tutanağa geçirdik. 703384 barkodu da var. Fotoğraf çekmemize izin verilmedi. Mahkemeden talep ettik, mahkeme dava konusu değil diye red etti. “ dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık