AKBÜK’TE AĞAÇ KATLİAMI!..

AKBÜK’TE AĞAÇ KATLİAMI!..

Bilindiği gibi Ören’le Akyaka sahili arasında, Menteşe Belediyesi’ne bağlı Akbük Koyu, bölgemizin belki de en güzel koyu niteliğinde. Bir tabiat harikası olan Akbük Koyu, çam ormanlarıyla çevrili. İçinde bir de azmak bulunan Akbük Koyu’nun denizi ise o kadar güzel ki, deniz altındaki en ince çakılları bile yukarıdan görmek mümkün.

Koruma altında olan Akbük Koyu, özellikle son 10 yıldır büyük bir rağbet görüyor. Yaz aylarında hafta sonları denize girmek için bölgeye gelenler yer bulmakta zorluk çekiyorlar. İşletme sayıları da oldukça artmış durumda. Bu arada, sahil de, yolun hemen arkasına dizilen işletmeler tarafından neredeyse parsellenmiş durumda ve gelen tatilcilere, Akbük plajına yerleştirdikleri şezlongları kiraya vererek, iyi gelir elde ediyorlar. Ancak Akbük plajı dar bir plaj ve yetmiyor.

Akbük’e girince hemen sol tarafta, plajın 7-8 metre iç tarafında, kendiliğinden oluşmuş melengeç ağaçları ya da şimşir ağaçları var(dı). Bu ağaçlar, uzun yıllardan beri, işletmelerin de olmadığı dönemlerde, Akbük Plajı’na gelen aileler tarafından gölgelik olarak kullanılırdı. Çok da güzel bir görüntüye sahipti.

Pazar günü, kendisi de yaz aylarında uzun yıllardır Akbük’te geçiren Münevver Mat arkadaşımızın paylaşımıyla haberdar olduk. Bu ağaçların hepsi, muhtemelen Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, kesilmiş. Evet hepsi kesilmiş.

Münevver’in paylaşımı sonrasında, pek çok kişi olayı araştırmaya başladı ve pek çok fotoğraf ve video, birkaç saat içinde, burada işlenen doğa cinayetini gündeme taşıdı. Jandarmanın tutanak tutarak, ağaçları kesenlere ulaşabilmek için soruşturma başlattığı bildirilirken, Akbük’ün bağlı olduğu Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün de Akbük’e giderek, olayı yerinde tesbit ettiği ve suçluların yakalanabilmesi için devreye girdiği öğrenildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, bir sure sonra, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak, “Güzeller güzeli Akbük koyumuzdaki asırlık menengiç ağaçlarına kıyan ellere ve bu eşsiz koyları kiralayan ticari zihniyete karşı yasaların bize verdiği yetki ve Muğlamızın geleceğine karşı hissettiğimiz sorumluluk duygusuyla mücadele etmeye devam edeceğiz” paylaşımında bulundu.

“YAŞ KESEN BAŞ KESERMİŞ..”

Para kazanmak için gözleri dönmüşçesine yasalara aykırı iş yapmak, ilk kez karşılaştığımız bir suç değil. “Yaş kesen, baş keser” düsturuyla yetişmiş bir toplum olmamıza karşın, öyle bir yönetim sistemi içine düşürüldük ki, bizler, Güvercinlik’teki orman katliamı üzerine yapılan otelleri bile engelleyemedik. Ama artık yeter demenin zamanıdır. Akbük Koyu’ndaki menengiç ağaçları, muhtemelen yine oralardaki birileri tarafından yapıldı. Hem de, sahile daha fazla şezlong koyup para kazanmak isteyenler tarafından yapıldı. Buna hiç kuşku yok. Aslında suçlular, oralarda bir yerdeler. Ve devletin bunları artık bularak, gereken en ağız cezaya çarptırılmalarını sağlamak, en önemli görevidir. Ve, büyükşehire ve Menteşe Belediyemize de çağrımızdır. Gerekirse başka yerlerden ağaçlar köklenerek buraya taşınmalı ve kesilen ağaçların yerine dikilmelidir.

İzleyip göreceğiz, ama peşini bırakmayacağız..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık