Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Akbük’teki kaçak yapılar yıkılıyor

Yaz aylarında özellikle tatilcilerin ve lüks teknelerin durak noktası olan Akbük Koyu’nda bulunan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı.

Akbük’teki kaçak yapılar yıkılıyor
  • 06 November 2019, Wednesday 9:53

Bölgedeki birçok ilden günübirlik tatil için karayolu ile Milas-Ören, Muğla-Yerkesik ve Ula-Akyaka beldesinden gelenlerin karadan, mavi yolculuk turuna çıkan teknelerin denizden ulaşım sağladığı, denizinin ve havasının temizliğiyle ziyaretçilerini yıllardır kendine hayran bırakan Akbük koyundaki kaçak yapıların yıkım işlemi başladı.
Geçmişte sadece bir tesisin bulunduğu dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde bulunan koyda restoranlar, kiralık bungalov evler, betonarme yazlık bina gibi kaçak yapıların artması üzerine ekipler çalışma başlattı. Görüntü kirliliğine neden olan ve uzun zamandır gündemi meşgul eden kaçak yapılar, Menteşe Belediye ekipleri tarafından tek tek yıkılıyor.
Menteşe Belediyesi Başkanı Bahattin Gümüş, Akbük koyunda bulunan ve idari yargı süreçleri tamamlanmış kaçak yapıların yıkım işlemlerine başladıklarını belirterek, “Cennet Akbük koyumuzdaki 15 adet kaçak yapının yıkım işlemlerine bugünden itibaren başladık. Hiç kimsenin imar kirliliği yaratarak, Menteşe’nin doğal ve tarihi dokusunu, kent estetiğini bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Kaçak yapılaşmayla sonuna kadar mücadele ederek, ilçemizin güzelliklerini ve yaşam kalitesini koruyarak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Kaçak yapıyla mücadelede asla taviz vermeyeceklerini belirten Başkan Gümüş, “Menteşe Belediyesi olarak 2014 yılından bugüne kadar tespit ettiğimiz toplam 354 adet kaçak yapının, tüm idari ve cezai işlemleri yapılarak yıkım kararları alınmıştır. Bu kaçak yapıların yıkılmasına yönelik belediyemizce 5 defa yıkım ihalesi yapılmış olmasına rağmen, ihaleye katılımcı olmayınca 2017 yılında kendi ekiplerimizle yıkım işlemlerini başlatmıştık. Ancak idari yargı tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınması nedeniyle, o zaman yıkım işlemlerini gerçekleştiremedik. 06.06.2018 tarihinde “İmar Barışı Yasası” olarak bilinen yasanın çıkmasıyla vatandaşlarımıza 31.12.2017 tarihinden önce yapılan kaçak yapılar için bir hak kazanımı verildi. Ancak bu süreçte bu yasanın çok suistimal edildiğini hep birlikte üzülerek gördük. Bu kapsamda da devletimizin tüm makam, ilgili kurumları ve Bakanlık Müfettişleri ile işbirliği içerisinde olup, vatandaşlarımızın kazanılmış olan haklarına hassasiyet gözeterek bu yasanın suistimalini önlemek amaçlı bir çalışma yürüttük. Sonuç olarak idari ve idari yargı süreçleri tamamlanmış 15 adet kaçak yapının yıkım işlemlerini bugünden itibaren başlatmış bulunmaktayız. Menteşemizin doğal ve tarihi dokusunu, kent estetiğini, imar kirliliği yaratarak bozacak kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyip, bununla mücadele ederek, ilçemizin güzelliklerini ve yaşam kalitesini koruyarak gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis