‘Akılcı Eczane Eğitimi’ başlatıldı

ÖNDER Haber -

‘Akılcı Eczane Eğitimi’ başlatıldı

Türk Eczacıları Birliği’nin, “Smart (Akılcı) Eczane Projesi” kapsamında, 32. Bölge Muğla Eczacı Odası da projenin ilimizde hayata geçirilmesi konusunda çalışma başlattı.

32. Bölge Muğla Eczacı Odası’ndan konuyla ilgili olarak verilen bilgiye göre, hasta danışmanlık hizmetlerinin ve kronik hastalık takibinin yapılmasıyla hasta sağlığının iyileştirilmesine ve sağlık maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlayan proje, Muğla ilindeki eczanelerde faaliyete geçirilecek.

Bu projeye göre eczacı; eczaneye gelen vatandaşın ilaç öyküsünü alacak, hastalardan geri bildirim toplayacak, ilaç danışmanlığı, medikal cihaz danışmanlığı, sağlığın teşviki, ilaç etkileşimleri gibi ilaç kullanım proseslerine yönelik bilgi verecek.

Eczacılar aldıkları eğitimler sonucunda gerekli yetkinlikleri sağladıktan sonra Astım/KOAH, Diyabet, Obezite gibi birçok hastalıkta, hastanın güvenliği ve kaliteli yaşamı için ilaç bazlı sağlık danışmanlığı yapacaklar.

32. Bölge Muğla Eczacı Odası bu kapsamda ilk eğitimini, 6 Ekim 2016 tarihinde Eczacı Odası binasında yaklaşık 80 eczacıya yönelik olarak gerçekleştirdi.

Eğitim öncesi, Muğla il genelinde yapılan 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Eczanede Farmasötik Bakım Uygulamaları ve Akılcı İlaç Kullanımı Projesi kapsamında alınan verilere göre yapılan sıralamada Pilot Çalışma Birincisi olan Ecz. Rabia Duran ve Ecz. Sevgi Erkan’a, Pilot Çalışma İkincisi olan Ecz. İlhan Pak ve Pilot Çalışma Üçüncüsü olan Ecz. Oytun Çetin’e plaket verildi.

İkinci eğitim 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde Astım/KOAH konusunda yapılacak, sonrasında da belirli aralıklarla, belirlenmiş olan hastalalıklarla ilgili eğitimler verilmeye devam edilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık