Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Aksaray'dan Suriye'ye 14 Tır 'iyilik' Uğurlandı

Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemelerini taşıyan 14 tır, Suriye'nin İdlib kentine uğurlandı.

Aksaray'dan Suriye'ye 14 Tır 'iyilik' Uğurlandı
  • 16 February 2021, Tuesday 23:14

AKSARAY (İGFA) - "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardımlar taşıyan tırlar için Aksaray Müftülüğü önünde tören düzenlendi.

Törende konuşma yapan Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, yardımsever Aksaray halkının başlatılan yardım kampanyasına büyük destek ve ilgi gösterdiğini belirterek duyarlılığa teşekkür etti. Müftü Güller, kamu kurum kuruluşları ile Aksaray Belediyesi, odalar ve STK’ların büyük ilgi gösterdiği kampanyaya 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde 800 bin lira nakit,500 bin lira değerinde de ayni yardım olmak üzere toplam 1 milyon 300 bin lirayı bulan yardım sağlandığını kaydetti.

Aksaray Belediyesi yardım  kampanyasına bir tır kömür ve bir tır soğan ve patates ile destek olurken, Eskil İlçe Müftülüğü 600 adet soda ve 27 ton kömür ile, Ortaköy İlçe Müftülüğü 60 bin lira değerinde gıda ve temizlik malzemesi ile, Sultanhanı İlçe Müftülüğü 60 bin lira değerinde un ve muhtelif gıda ile Geylanı Eğitim ve Hizmet Vakfı 135  bin lira değerinde 2 tır un ile Helvadere kasabası ise 45 bin lira değerinde bir tır patates ve muhtelif yardım malzemesiyle katkı sağladılar.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, iyiliğin Allah'ın her insana nasip etmediği büyük bir lütuf olduğunu belirterek, "Salihler şehri Aksaray her zaman üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Önemli olan üşümek değil, yüreklere soğuğun düşmemesidir. İyilik her zaman kalpleri ısıtır.  Aksaraylı vatandaşlar da Suriye'deki kardeşlerinin kalbini ısıtmak için harekete geçmiştir. İyilik yapanların yürekleri dört mevsimdir. Bu tırları dolduran vatandaşlarıma

teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalar sonrasında 14 tır, yapılan dualar ardından İdlib halkına ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık