AKUT, Öğrenci ve Velilerle Elele

ÖNDER Haber -

AKUT, Öğrenci ve Velilerle Elele

AKUT Bodrum ve Milas Gönüllüleri, ‘Öğrenci-Veli Elele’ projesi kapsamında kamp yaptı.

Geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan proje kapsamında, Milas Merkez Ortaokulu 5 A sınıfı öğrenci ve velileri, AKUT liderliğinde afetlere hazırlık, ilkyardım ve kampçılık konularında bilinçlendirme eğitimi almışlardı.

Projenin son aşaması olan kamp eğitimi ve uygulama çalışması, 47 öğrenci ve veli ile birlikte, 11-12 Haziran 2016 Cumartesi ve Pazar günleri 1 gece çadır konaklamalı olarak Akyaka Orman Kamp alanında yapıldı.

2 gün süren kampta, tırmanma, pusula ile yön bulma, gece yürüyüşü, çeşitli ekip oyunları ve denizde birlikte hareket etme gibi eğitici oyunlar oynandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, “11-12 yaş grubundaki öğrenci ve velilerimizi bir araya getirdik. Bu kapsamda daha önce yapmış olduğumuz bilinçlendirme seminerlerimizin kısmen uygulamasını yaptık. Amacımız, öğrencilerimizle velilerimize, afetlerde birlikte bir ekip olarak çalışabilme, çadır kurma, pusula ile yön bulma gibi yetkinlikleri kazandırmaktı. Gönüllülerimiz son derece başarılı bir şekilde etkinliği tamamlamışlardır. Bu ve benzer projeleri talepler doğrultusunda genişleterek devam edeceğiz” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık