“Allah, bir daha 15 Temmuz gibi bir badireyi bizlere yaşatmasın!”

​ÖNDER Haber -

“Allah, bir daha 15 Temmuz gibi bir badireyi bizlere yaşatmasın!”

Muğla Valisi Amir Çiçek’in, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele saldırı gerçekleştiren darbecilerin yakalanmasına yönelik operasyonlarda görev alan güvenlik güçleriyle akşam yemeğinde bir araya geldiği bildirildi.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Marmaris Polis Evinde düzenlenen akşam yemeğine Muğla Valisi Amir Çiçek, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, 3. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cafer Öz, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü ve operasyonda görev alan birlikler katıldı.

Vali Çiçek, bu sırada yaptığı konuşmada; “15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensubu darbeci teröristlere karşı başarılı bir operasyon düzenlendi. Askerin içine sızan hainler emellerine ulaşamadılar. 15 Temmuz gecesi şahadete ulaşan polislerimizin ve vatandaşlarımızın ruhları şad olsun. Onlar en güzel mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştılar. ‘15 Temmuz nedir? Ne yapıldı?’ diyenlere ben kesinlikle şunu söylüyorum: ‘Allah bir daha 15 Temmuz gibi bir badireyi bizlere yaşatmasın’. 15 Temmuz Türkiye’nin var ile yok oluşunun gidip geldiği bir gündür. Darbe hareketinin emrini verenlerin ve yönlendirenlerin aynen doğuda, güneydoğuda mücadele ettiğimiz PKK’dan hiçbir farkı yoktur. Fetullahçı Terör Örgütünün asker gibi kutsal ocakta, emniyetimizin içinde hatta diğer kamu kurumlarında militanları vardır. Bunlar devletin silahını kendi vatandaşına ve kendi devletinin üzerine yöneltmiştir. PKK, DAEŞ neyse FETÖ de odur. Bunun başka bir izahı yoktur. 15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul’da helikopterler, uçaklar silahlar vatandaşın üzerine çevrilmiştir. Muğla’nın Marmaris ilçesinde de devletin en üst makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın konakladığı otele saldırı amacıyla gelen hainlerin amaçlarını gerçekleştirmelerine Allah fırsat vermedi” dedi.

Konuşmasında daha sonra, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Vali Çiçek, saldırıyı gerçekleştiren hainlerin yakalanması için yürütülen çalışmalardan da söz etti.

 

Dağ, dere, tepe, orman, sıcak demeden darbeci teröristlerin yakalanması için fedakârca mücadele eden güvenlik güçlerine teşekkür eden Vali Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Saldırı sonrasında kaçarak saklanan darbeci teröristleri yakalayarak vatana, millete o kadar büyük bir iyilik yaptınız ki, bu caniler yaptıklarına pişman olacaklar ve yaptıkları bu alçaklığın insanlık dışı olduğunu itiraf edecekler. Netice itibariyle başarılı bir operasyon oldu. Sizlerin özverili çalışmalarınız sonucunda başarılı bir sonuç elde ettik. Hepinize teşekkür etmek istiyorum ve inanıyorum ki, bu vatana bu millete ve ecdadımıza olan görevinizi yaptınız ve yapmaya da devam edeceksiniz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık