Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Almanya'dan gelecek yatırımcı Milas OSB'den yer istedi

            Almanya'da faaliyette bulunan bir Türk yatırımcı ve temsilcileri Milas OSB'den yatırım yapacak fabrika yeri istediler. Milas OSB'nin kurucu kurumlarından birisi olan Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden yatırımcı temsilcileri, makine aksamı üretecek bir fabrika kurmak istediklerini belirterek en az 250 bin metrekarelik bir fabrika arazisi gerektiğini ifade ettiler.

Almanya'dan gelecek yatırımcı Milas OSB'den yer istedi
  • 13 December 2021, Monday 10:17

            Halen sanayi parseli sahibi yatırımcıların projelendirme ve tesis yapım sürecinde olduğu Milas OSB'ye yatırım için Almanya'da faaliyette bulunmakta olan bir Türk yatırımcı fabrika kurmak isteğiyle girişimde bulundu. Türk yatırımcı Yunus Hacıoğulları ile birlikte 23. Dönem Antalya AKP Milletvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, EÜAŞ eski Genel Müdürü Önder Piyade ile birlikte Harun Güdeberk, Bülent Şengöl ve eski AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, MİTSO'yu ziyaret ederek aynı zamanda Milas OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan MİTO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'den sanayi yatırımı yapılacak yer talebinde bulundular. Almanya'nın Berlin şehri merkezli faaliyet gösteren ve birçok alanda yatırımları bulunan yatırımcı işadamı Yunus Hacoğulları Milas çevresinde de makine aksamı üzerine tesis kurmak istediğini ve yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alana ihtiyaç durduğunu belirtti.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas çevresi için gelen yatırım önerisine çok sevindiğini belirterek "Ancak Milas OSB'de 58 sanayi parselimizin tümü de hak sahiplerine tahsis edilmiş durumda. Şu anda bir yıllık tesis projelendirme, sonrasında da iki yıl tesisi yapıp faaliyete geçirme süreçleri devam edecek. Bu süreçte ancak yatırım yapmaktan cayanlar olursa boşalma olabilir. Eğer üç yıllık süre içinde Milas OSB'de 58 fabrikanın yüzde 70'i faaliyete geçerse OSB arazisini genişletmek için OSB'nin yanındaki hazine arazilerinin de tahsis edilmesini talep edebiliriz. Ancak o zaman size ve başka yatırımcılara yer tahsis edebiliriz" diye açıklamada bulundu. Özer, yatırımcı Yunus Hacıoğulları'na yatırım arazisi için bazı önerilerde de bulunarak Milas OSB'nin genişleme sürecini beklemesi durumunda sanayi arsası tahsisi yapabileceklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık