‘Anayasa değişikliği için destek isteme toplantısı’

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Anayasa değişikliği için destek isteme toplantısı’

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, AKP Milas ilçe yöneticileriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret etti. Burada kendisine anlatılan Hekatomnos anıt mezarını merak eden Astarcı, program dışı olarak Uzunyuva’ya da gitti.

Anayasa değişikliğine ilişkin destek isteme çalışmaları yürütmekte olan Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, bu çerçevede ilçemizde düzenlenen toplantıya katıldı.

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret eden Astarcı ve beraberindekiler, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Meclis Başkan Yardımcıları Hayati Çorbacı ve Muharrem Akyürek ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Sayman Üyeleri Koray Türkoğlu ve Soner Çamlıbelen tarafından karşılandılar.

Ziyaret sırasında Milas’ın ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulunan MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, dünyanın çam balı üretiminin 1/3’ünün, Türkiye’nin levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin yüzde 68’inin Milas’ta gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamaları sırasında Milas halılarının önemine de değinen Yüksel, Sümer Holding’de bulunan Milas halılarının coğrafi işaret tescil haklarının MİTSO tarafından devralınacağını söyledi.

Bu arada Yüksel, Astarcı’ya, üzerinde, ‘Yüzyılın Arkeolojik Buluntusu’ olarak anılan-tanınan ilçemizdeki Hekatomnos lahdinin bir yüzündeki kabartmaların fotoğrafı olan porselen tabak armağan etti. Bu vesileyle Hekatomnos ve anıtmezarı merak eden Astarcı, programına ek yapıp anıtmezarı görmek için Uzunyuva’ya gitti.

Uzunyuva dönüşünde MİTSO toplantı salonunda ilçemizdeki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluşan Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini anlatarak değişiklik için destek istedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık