Arı kovanı yüklü TIR devrildi, yüzlerce kovan arı telef oldu 

​​​​​​​Milas’lı arıcı Afyon’un Dinar ilçesinde kaza yaptı. 

Arı kovanı yüklü TIR devrildi, yüzlerce kovan arı telef oldu 

İç Anadolu bölgesinden Milas’a gelmekte olan yaklaşık 600-700 arı kovanı yüklü TIR Afyon’un Dinar ilçesinde kaza yaptı. Kazada ölü ve yaralı olmazken, kovan arılarından bir kısmı telef oldu. 

Kaza, bugün gece saatlerinde Afyon’un Dinar ilçesinde meydana geldi.  

Edinilen bilgilere göre; İç Anadolu bölgesinden Milas’a gelmekte olan Abdurahman Yıldız’a ait yaklaşık 600-700 bal arısı kovanın içinde bulunduğu 06 EB 7786 plakalı TIR, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi. TIR'ın dorsesinde bulunan arı kovanları yola savruldu. Kazada ölü ve yaralanan olmazken kovan arılarından bir kısmı telef oldu.  

MAYBİR Muğla yetkilileri, “Afyon Dinar bölgesinde Milas’lı arıcımız Abdurrahman Yıldız'ın arılarını taşıyan TIR kaza yapmıştır. Kaza bölgesine Marmaris Yönetim Kurulu Üyemiz Yaşar Karayiğit ve arıcılarımız müdahale ederek arıları kaldırmışlardır. Arıcılarımızın sağlık durumu iyidir. Arıcılarımıza çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arı nakil dönemi olan bu zamanlarda arıcılarımıza kazasız belasız nakiller diliyor, dikkatli olmalarını rica ediyoruz.” Dediler.

Arılarının 1-2 gün içerisinde başka bir TIR’a alınarak Milas’a getirileceği öğrenildi. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık